Open Voorster Kampioenschap 2024 ronde 4

De 4e ronde is gespeeld,het verwachte vuurwerk tussen Fokke Jonkman en Jeroen Bosch bleef uit. Al snel gingen de zware stukken van het bord, en al spoedig kwam men remise overeen.Michiel Jansen en Chris Rindertsma wisten beide te winnen ,en daarmee weer de aansluiting te vinden met beide koplopers. De overwinning van Chris was zeker de moeite waard om te zien. Zijn tegenstander , de altijd goedlachse Youri, aanvaarde de nederlaag respectvol.Niemand in de A-poule heeft nog een 100% score,er is nog van alles mogelijk.

In de B -poule werd koploper Eric Goedhart geklopt door Tom Molewijk.Tom had een ver opgerukte vrijpion,deze zorgde voor constante dreiging. Uiteindelijk ging Eric ten onder,en moest zijn eerste nederlaag incasseren.Piet Ypma wist met een vlotte overwinning tegen Willem Geurink ook volop mee te doen voor de eindzege. Miquel Wormskamp wist met een keurige overwinning Jan de Boer te verslaan ,en kwam zo van de hatelijke nul af.Ook hier is nog van alles mogelijk.

In de C-poule is het Lammert de Bruin die goede zaken doet , met een aftrekschaak wist hij veel materiaal te winnen tegen Dick Hoekman. John Eekhuis is in de achtervolging,hij stond plots een stuk voor tegen Lutsen Wijngaard, en speelde dat secuur uit. Esther Konijnenberg leek te gaan winnen van Karl v t Hazeveld, maar gaf Karl toch de kans om terug te komen in de wedstrijd,aldus remise. Flink balen voor Esther, maar ook dat hoort bij schaken.

Dan tot slot de D- poule. Daar is het Jos Xhofleer die als een razende Roeland te keer gaat . Met een score van 4uit 4 lijkt hij onklopbaar in de deze poule. Nu moest Chris Doornkamp er aan geloven.Jos speelde nog nooit eerder een schaaktoernooi,maar slechts alleen op internet. Zo zie je maar weer hoeveel verborgen talent thuis achter de computer schaakt. Juist voor deze schakers is het Open Kampioenschap van Voorst een prima manier om met het clubschaken in contact te komen.

Met v gr Henri Jansen.

gr Henrie Jansen.