Derde ronde Open Voorster Kampioenschap 2023

Na drie ronden is er in de A-poule niemand meer met een 100% score, dus blijft er volop spanning wie er met de Jacques van Gelder Cup vandoor gaat. Titelverdediger Fokke Jonkman deed er alles aan om te winnen, maar Richard van Tienhoven gaf geen krimp, remise dus. Jeroen Bosch wist met een vlotte overwinning weer aansluiting te vinden met de top, Ron Brachten moest het hoofd buigen. Onze toernooi-directeur blunderde een stuk weg, Guido van Heuvelen profiteerde optimaal en sluipt ook mee met de toppers.

Ook in de B-poule geen speler meer met een 100% score. De strijd om de koppositie tussen Ben Gussinklo en Laurens de Vries eindigde in remise. Misschien had Ben een iets betere stelling, maar toen de lichte stukken van het bord waren liep het al gauw uit op remise. Eric Goedhart wist te winnen van Rene Rouwhorst en doet ook weer mee om de ereplaatsen. Ook in de B-poule nog van alles mogelijk dus.

In de C-poule gaan Frans Voogt en Harry Schurink samen aan kop met 3 uit 3. Grote kans dat deze spelers de volgende ronde tegen elkaar spelen, dat belooft een spannende strijd te worden. Beide spelers wisten gisteren met secuur en rustig spel de winst naar zich toe te trekken.

In de D -poule is het Jan Jansen die fier aan kop staat met de volle mep. Met een vlotte dame-uitval wis hij een toren te winnen, kwam wel in ontwikkelingsachterstand, maar bleef uiterst rustig en secuur spelen. Tegenstander Hannie Kempink probeerde nog de nodige trucs uit te halen, maar Jan liet zich niet van de wijs brengen.

Beste deelnemers, ik heb gisteren de hele avond rondopen en ik heb genoten van de sportieve strijd die men onderling voerde, om daarna gezellig een drankje te doen.

Ik zie jullie weer op 27 maart, tot dan!
gr Henri Jansen.