Tweede ronde Open Voorster Kampioenschap 2023

Afgelopen maandag vond de tweede ronde van het OVK 2023 plaats. Er werd op 28 borden gespeeld wat een volle kantine opleverde. Dit keer speelde ik niet mee waardoor ik de partijen wat beter kan navertellen.

Zoals gebruikelijk begon Henri met een praatje waarbij nogmaals gemeld werd dat de indeling niet meer van te voren geplaatst wordt op de website. Dit heeft te maken met dat er op de speeldag tot zes uur afgemeld kan worden. Daarna maak ik de indeling en breng mijn dochter naar Voorst voor schaakles. Afmelden kan nu via de website d.m.v. een invulformulier.

In groep D waren mooie partijen te zien. De eerste partij die klaar was, was de partij tussen Stan Hazenberg en Jim Bril met winst voor Stan. De vader van Jim, Wilco had een betere uitslag. Met een toren op de kop wist hij de partij te winnen van Saskia Spijkerman. Roel van Agtmaal had een mooie aanval tegen Jan Jansen maar zag een tussenschaak over het hoofd. Daardoor verloor hij zijn dame en een aantal zetten later de partij. Daarmee staat Jan nu bovenaan met 2 punten.

In groep C speelde Esther Konijnenberg tegen Maarten Jansen. Na dameruil had Esther volgens mij een gewonnen toren-eindspel. Maar Maarten bood remise aan en Esther accepteerde deze. Frans Voogt speelde tegen mijn naamgenoot Lutsen Wijngaard. Frans stond op een gegeven moment een stuk voor. Lutsen hield het toch nog lang vol maar moest uit eindelijk opgeven. Jan de Boer en Harry Schurink wisten ook te winnen waarmee ze samen met Frans bovenaan staan.

In groep B moesten vader en zoon Tom en Koen Molewijk het tegen elkaar opnemen. In een eindspel waarbij Koen een dame en Tom twee torens had, wist Koen door een sterke vrij pion te winnen. Laurens de Vries had een mooie wedstrijd tegen Rolf van Agtmaal. Het eindigde in een dame-aanval waarbij Laurens een toren wist te winnen. Rolf gaf daarna op. Ben Gussinklo wist ook te winnen waarmee Laurens, Ben en Koen bovenaan staan met 2 punten.

In groep A werden de meeste partijen pas op het eind van de avond beslist. Eric Kloppers had een mooie koningsaanval tegen Guido van Heuvelen. Eric stond gewonnen maar ruilde verkeerd af. Door deze fout kon Guido een loper winnen maar Eric had daarna nog een eeuwig schaak mogelijkheid waarmee het dus remise werd. Fokke Jonkman wist van Jeroen Bosch te winnen en Richard van Tienhoven gaf Michiel Jansen klop. Daarmee staan Fokke en Richard bovenaan in deze groep.

De volgende ronde is op 27 februari. Tot dan!

Lutsen Dooper

Hier wat foto’s van de avond: