Open rapid 2022 goed van start

Het was een gezellige en geslaagde rapid schaakavond afgelopen Maandag. Weer een paar nieuwe gezichten en ook een aantal oude bekenden die de moeite namen om weer naar Voorst te komen. Er werd gespeeld in zeskampen, dit zoveel mogelijk naar sterkte.

In de hoofdgroep was het zeer spannend, Michiel Jansen en Henry Veneman bleken het koelbloedigst, het onderling resultaat viel in het voordeel van Michiel uit.

Groep twee ook hier 2 spelers met 3,5 punt Laurens de Vries (Twello) en Willem Geurink hadden een goede avond, Willem won het onderlinge resultaat.

Groep 3 kende een overtuigende winnaar, te weten Zesit Uzun met 4,5 punt. Hij zelf zei dat hij het nodige geluk had gehad, maar was er zichtbaar gelukkig mee.

Groep 4 werd een prooi voor Paul Westhoff die zich zo een beetje revancheerde voor zijn mindere seizoenstart. Ook in deze poule 2 huisschakers die prima spel op de borden lieten zien.

Groep 5 was een viertal die een dubbele ronde speelden, met Saskia als beginnend schaker moest er nog het een en ander uitgelegd worden, maar het plezier was er niet minder om. John Eekhuis bleek de sterkste in deze groep.

De volgende rapidavond is 21 november, met hopelijk nog meer huisschakers.

Hier de uitslagen: