Verslag derde ronde OVK 2020

Na mijn traditionele openingswoordje ga ik meestal een bakkie doen en daarna een eerste rondje langs de borden om de stand van zaken te bekijken. Maar ik had nog maar net een slok koffie op, toen ik een soort van opwindend geroezemoes hoorde. Onze trouwe deelnemer Piet Ypma stond na 8 zetten mat! Rolf van Achtmaal was de dader en blijft zo om de bovenste plaatsen mee doen in de B-poule. De beide koplopers (Edwin de Jong en Eric Goedhart) in deze poule waren lief voor elkaar, dus remise. De meest spannende wedstrijd was zonder twijfel de partij tussen Bert Ekkelboom en John de Boer, met grote kansen over en weer. Bert werd uiteindelijk winnaar en blijft ook goed mee doen.

In de A-poule wist Marcel Kraaykamp knap te winnen van Jeroen Bosch, met een mooie koningsaanval. Onze toernooidirecteur, Lutsen Dooper, wist een keurige remise te spelen tegen titelverdediger Fokke Jonkman. Onno Wolters wist zijn eerste punt binnen te slepen door Chris Rindertsma te kloppen. Willen Oving begon in de opening al te knoeien en blijft op nul staan, Wobbe de Vries profiteerde. Het kan nog alle kanten op in deze poule.

Dan de C-poule. Maarten Jansen gaat fier aan kop met een 100% score (de enige van het hele toernooi), met mooi aanvalsspel wist hij Dick Hoekman te verslaan. Op de voet gevolgd door Esther Konijnenberg, die Lex Wattez wist te verslaan. Debutant Stef Kloosterboer doet ook knap mee door Jaap Busch enigszins verrassend te verslaan. Huisschaker Roel van Achtmaal wist ook zijn eerste punt binnen te halen door Frits van der Kuip te verslaan. Er zijn nog een aantal mensen die op de hatelijke 0 staan, zij zullen er alles aan doen om daar vanaf te komen, kortom ronde 4 wordt ook weer een strijd op alle fronten.

groet, Henri Jansen