Verslag tweede ronde OVK 2020

In de A poule nog maar 2 schakers met de volle buit. Titelverdediger Fokke Jonkman wist Marco van Sittert te verslaan. Fokke zijn pionnenstructuur was veel beter, en dat gaf in het eindspel de doorslag. Onze toernooidirecteur Lutsen Dooper kwam ook op 2 punten: zijn tegenstander Guido van Heuvelen dacht een open lijn te onderbreken, maar kwam bedrogen uit. Het kostte hem een stuk en daarmee de partij. De partij tussen Jeroen Bosch en Rudy Bloemhard werd beslist in het voordeel van Jeroen. Hierdoor lijkt Rudy kansloos voor de eindzege. Nieuwkomer Phillippe Friesen wist zijn pionvoordeel optimaal uit te spelen tegen Willen Oving en ook Jaap Staal wist promovendus Onno Wolters op een nederlaag te trakteren.

In de B poule de partijen van de gemiste kansen. John de Boer won in de opening een pion en leek simpel te gaan winnen van Edwin de Jong. Edwin bleef stug verdedigen en kwam langzaam maar zeker steeds actiever te staan, waarbij hij ook nog een vervelend matzetje in de partij bracht. John zag dit allemaal wel, maar kwam nu zelf een pion achter. Even later won Edwin er nog een en de zege was binnen. Tom Molewijk leek ook simpel te gaan winnen. Met een stukoffer voor 2 pionnen en een stevige koningsaanval op de stelling van Piet Ypma leek het een kwestie van tijd. Tom was niet slagvaardig genoeg en Piet was er als de kippen bij om het stokje over te nemen en te winnen. Ook Eric Goedhart heeft nog een 100% score. In een spannende partij wist hij Lammert de Bruin te verslaan. Harry Schurink kwam ook van de nul af, maar had daar wel de hulp van Kees Cuijck voor nodig.

In de C poule wist Dick Hoekman op 2 punten te komen na een zwaar bevochten zege op Stef Boog. Maarten Jansen won simpel van Remko Kempink en Lex Wattez wist Harrie Saris te verschalken. Beste schakers, ik heb genoten van alle partijen met foutjes hier en daar en mooie aanvallen. Op naar ronde 3.

groet, Henri Jansen