Verslag ronde 4 OVK

Het is duidelijk: Fokke Jonkman heeft snode plannen om zijn titel te prolongeren. Met een geweldige score van 4 uit 4 is hij hard op weg. Hoe de overwinning op Jeroen Bosch tot stand kwam, is mij ontgaan, maar feit is dat Fokke een vol punt voor staat op de nummer twee, Rudy Bloemhard. Wat verder opvalt in de A poule is, dat Wobbe de Vries (Twello SC) keurig presteert. Dat kunnen we van de lokale helden de gebroeders Jansen niet zeggen.

Bert Ekkelboom is de trotse koploper in de B poule met 3,5 uit 4. Bert speelt al een aantal jaren mee en wordt elk jaar iets beter. Bert gaat dit seizoen zeker voor de prijzen. Hij moet dan in ieder geval rekening houden met John de Boer, die na een slechte start nu de weg omhoog heeft gevonden. John toont vorm de laatste weken. Ook huisschaker Edwin de Jong is niet te onderschatten en heeft beide eerder genoemde spelers al gehad. Spanning alom in de B poule.

In de C poule is het Mohammed Almatni die de koppositie pakte. Hij wist Dick Hoekman langzaam maar zeker en in alle rust van het bord te tikken. Dick staat samen met huisschaker Johan de Boer tweede op een halfje, dus ook hier is nog niks beslist. De debuterende huisschakers Tom Schurink en Roel van Agtmaal draaien leuk mee. Vooral Roel gaat met sprongen vooruit. Henk van Heuvelen en Henk Miedema hebben nog niet gescoord, maar komen wel met veel plezier schaken en zo hoort het ook. Dat geldt natuurlijk voor iedereen: neem met plezier plaats achter het schaakbord. Zit dan een keer flink tegen, geef de moed niet op: we hebben nog twee ronden te gaan.

Henri Jansen