Rondeverslag 1 Open Voorster Kampioenschap

Het Open Voorster Kampioenschap is weer begonnen en wel met 49 deelnemers. Ondanks de overvolle schaakagenda weet een flink aantal schakers buiten Voorst de weg weer te vinden naar de kantine van de voetbalvereniging. Wat ook belangrijk voor een toernooi is, is dat er elk jaar ook weer deelnemers zijn die voor het eerst mee doen of spelers die na een aantal jaren afwezigheid weer van de partij zijn.

In de A-groep, waar gespeeld wordt om de felbegeerde Jacques van Gelder-Cup, zijn er wat mij betreft twee uitgesproken favorieten: titelverdediger Fokke Jonkman en Rudy Bloemhard. Beide spelers maakten geen fout in de eerste ronde.Opvallende uitslag in deze poule was de keurige overwinning van Wobbe de Vries op Chris Rindertsma.

In de B-groep is moeilijk te voorspellen wat de favorieten zijn. Een flink aantal spelers kan deze groep winnen als men in vorm is. Daarbij hoort ook zeker de terug van weg geweest huisschaker Edwin de Jong. Hij wist John de Boer te verslaan. Esther Konijnenberg en Lex Wattez, beiden gepromoveerd uit de C-poule, zullen het moeilijk krijgen in deze groep.

De C-groep is weer gevuld met een flink aantal huisschakers, waarbij Roel van Agtmaal en Tom Schurink hun debuut maken in dit OVK. Tom liet zich meteen van zijn beste kant zien en wist Maarten Jansen te verslaan. Daan Noordhuizen en Stef Boog lijken licht favoriet in deze mooie onvoorspelbare poule.

Ik hoop dat alle deelnemers dit toernooi weer veel schaakplezier mogen beleven; dat gaat nu eenmaal gepaard met winst en verlies. Ook spreek ik een woord van dank uit aan Schildersbedrijf Job van Bosheide, die een financiële bijdrage levert aan dit toernooi. Welnu, beste schakers, op naar ronde 2.

Met vriendelijke groet,
Henri Jansen.