Rondeverslag OVK ronde 6

Bij een tropische temperatuur werd gisteren de slotronde van het OVK gespeeld. Buiten was het beter vertoeven dan binnen. Toch werd er serieus gespeeld achter de borden. De winnaars Fokke Jonkman, Ron Brachten en Esther Konijnenberg speelden remise. De tegenstanders moesten er wel hard voor knokken. Bijvoorbeeld Marco Beerdsen eindigde met een diepe zucht de wedstrijd. Spannend was het nog wel voor de nummers 2 en 3 in elke groep.

In groep A had Chris Rindersma vooruit gespeeld en had gewonnen van Jacques Kuiper. Hierdoor eindigde hij als derde. Jeroen Bosch won vrij snel van Fred Corpeleijn en eindigde als tweede.

In groep B moest Harry Schurink het opnemen tegen John de Boer. John kon d.m.v. twee torenoffers mat geven met de dame maar gelukkig voor Harry zag John deze 'klassieke' mat variant niet. Na deze kans raakte John te veel materiaal kwijt en gaf op. Harry eindigde hierdoor als derde. Henri had ook vooruit gespeeld tegen Kees Kuijk en had gewonnen. Dit maakte hem nummer twee in de eindstand.

Lex Wattez moest het opnemen tegen Esther en speelde dus remise. Dit maakte hem nummer twee. Remko Kempink wist netjes te winnen van Wilma Dolman en eindigde als derde.

Tot volgend jaar!
Lutsen Dooper


Fokke Jonkman winnaar groep A


Ron Brachten winnaar groep B


Esther Konijnenberg winnaar groep C


Alle aanwezige prijswinnaars