Rondeverslag OVK ronde 4

Alle drie de koplopers wisten te winnen afgelopen maandagavond. Fokke, Ron en Esther hebben allen 4 uit 4. De vraag is nu: wie houdt ze tegen?

In groep A mocht Fokke Jonkman het opnemen tegen Chris Rindertsma. Chris speelde zeer netjes en op een gegeven moment dacht ik dat hij beter stond. In het eindspel ging het mis voor Chris, in een toreneindspel verloor hij een pion en even later de partij. Michiel Jansen speelde tegen Karl Denys. Karl had zijn stukken aanvallend opgesteld maar kon de winnende combinatie niet vinden. Door het degelijk spel van Michiel was de aanval teniet gedaan en even later won Michiel. Jeroen Bosch stond in het middenspel een pion voor, maar stond wat passief. Hij slaagde erin zich los te maken en de partij te winnen.

In groep B staat Ron Brachten bovenaan en hij speelde tegen onze voorzitter. Ron speelde met wit en wist te winnen. In tijdnood vergat Henri Jansen de klok 10 seconden vooruit te verzetten en verloor. John de Boer deed goede zaken en won van Kees Kuijk. Verder had Paul Westhoff snel gewonnen van John Eekhuis.

In groep C stond Esther Konijnenberg een vol punt los van de rest. Zij mocht het met zwart opnemen tegen Gerrit Wilgenhof. Esther verloor eerst een kwaliteit, maar won hem later weer terug. Toch bleef ze twee pionnen achter staan en eigenlijk had Gerrit moeten winnen. Maar door wat slordig zetten van Gerrit won Esther alsnog. Een mazzelpartij voor Esther. De partij Lex Wattez en Harrie Saris werd als eerste beslist. Waarschijnlijk had Harrie last van de zomertijd, even niet opletten en je verliest een kwaliteit en de stelling.

De volgende ronde is op 30 april. Tot dan!

Lûtsen Dooper