Voorst 2 en 3 sluiten goed af

In de interne competitie is de strijd tussen Jeroen Bosch en Michiel Jansen nog volop gaande. Laatstgenoemde heeft goede papieren om de dubbel te pakken. Hiervoor zal hij wel Guido van Heuvelen moeten verslaan in de bekerfinale. Na 4 gespeelde ronden is er bij het Open Voorster Kampioenschap nog spanning op alle fronten. Toch loopt het seizoen langzaam maar zeker op zijn eind. Afgelopen week is de laatste ronde gespeeld in de OSBO-competitie.

Voorst 2 opende het bal in de slotronden. Het 2e heeft zich dit seizoen een 2e klasse waardig team getoond. Toch moesten ze na 2 pijnlijke nederlagen nog aan de bak om degradatie te ontlopen. In Wageningen namen zij het op tegen Ede 2. Voorst begon goed met 2 overwinningen Jacques van Gelder en Guido van Heuvelen wisten beiden de druk op te voeren en vervolgens de gewonnen stelling keurig uit te spelen. Daarmee was de avond echter nog lang niet gedaan. Henri Jansen kwam door solide verdedigen van zijn opponent niet verder dan een remise. Vervolgens ging Daan Noordhuizen strijdend ten onder nadat hij zijn partij in de opening al had verprutst. Ook werd Tom Molewijk sterk overklast door zijn tegenstander. Sjoerd Norberhuis stond een paar pionnen achter, maar wist door geslepen spel er remise uit te slepen. Jeroen Nikkels stond een pion achter, maar tegen hem is er meer nodig om te winnen. Kortom remise. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in tijdnoodfase. Harry Schurink toonde zich, met een gelijk opgaande partij, daarin heel bedreven. Uiterst koel gespeeld, wist hij de eindstand tot 4,5-3,5 in het voordeel van Voorst te brengen. Een degelijk slot van Voorst 2 wat klasse behoud op overtuigende wijze betekende. Overtuigend is zeker het spel van Jeroen Nikkels die met 5,5 uit 7 gekroond werd tot topscorer.

Voorst 3 reisde af naar Apeldoorn om het op te nemen tegen Eerbeek 1. Als snel op de avond bleek dat aan de andere tafel de uitslagen gunstig waren waardoor het degradatiespook snel van tafel kon. John Eekhuis en Karl van ’t Hazeveld speelden beide een gedegen remise. Daan Noordhuizen moest opgeven. Een vervelende penning van zijn paard, brak hem uiteindelijk op. Ook Dick Hoekman ging in de combinatie ten onder. De ook bij Voorst spelende Rolf van Agtmaal was te sterk voor hem. Harry Schurink herhaalde het kunstje van een kleine week daarvoor. Door gaandeweg de partij pionnetje te snoepen wist hij het eindspel na zich toe te trekken. Toen zijn tegenstander meewerkte in het afruilen, wist Maarten Jansen zijn betere pionnenstructuur optimaal te benutten. Met een 3-3 uitslag sloot het 3e voldaan af met een bordpuntje extra.