Verslag Ede 2 - Voorst 2

Dat was een enerverende avond in Wageningen bij de slotronde in de 2e klasse B. Op een gegeven moment leek het er op dat concurrent Rhenen -tegen de degradatie- met 6-2 zou winnen. En dat zou betekenen dat Voorst Twee 3,5 bordpunten nodig had. Dat leek er niet in te zitten.

Het begon goed met twee zwart-overwinningen van Jacques van Gelder en Guido. Jacques had al gauw een drukstelling en wit bezweek met kwaliteitsverlies. Een sterke partij. Guido had het zwaar, althans de tegenstander wilde niet meewerken met een leuke partij en ruilde alles wat hij kon. Toch kon Guido hier en daar kietelen, en dat leverde zowaar een toren op.

Maar daarmee leek de koek een beetje op.
Henri had aanval, maar de tegenstander verdedigde omzichtig. Meer dan remise zat er niet in. Daan had een mislukte opening, verloor een stuk. Hij kwam nog goed terug, en misschien had er meer ingezeten als hij Le7 ipv Lg7 had gespeeld, maar moest zijn koning omleggen. Sjoerd stond een paar pionnen achter, met wat vage dreiginkjes probeerde hij de tegenstander op het verkeerde been te krijgen. Jeroen stond een pion achter, maar ongelijke lopers konden misschien wel een halfje opleveren. Tom werd langzaam weggedrukt en mat gezet, een sterke partij van zijn tegenstander. Harry had een heel scherpe partij, dat kon alle kanten op.

Iemand liet een heel dure camera op de marmeren vloer kletteren, en met die klap kwam zo’n beetje de ommekeer.
Sjoerd ging er nog even voor zitten, had misschien zelfs kunnen winnen -Dd4 ipv Dd3?!- en maakte makkelijk remise in een toreneindspel. De tegenstander van Jeroen zag het nutteloze van zijn pogingen in en bood remise aan. Harry overspeelde zijn tegenstander in tijdnood en won op taktische wijze, koel gespeeld!

Zo werd er zelfs met 4,5 - 3,5 gewonnen, en dus geen sprake van degradatie.
Een typische vecht/Voorst overwinning!

Jeroen Nikkels werd topscorer, met 5,5 uit 7 aan een hoog bord. Uw niezende verslaggever -ergens allergisch voor daar in Wageningen, of het was het gebakje bij aanvang- heeft zich prima vermaakt. En na wat zinloze rondjes bij het wegrijden -GPSsignaal weg, leve de TomTom- toch voldaan thuisgekomen.

Jacques Kuiper