Rondeverslag 3 OVK, 23 februari 2015

Jeroen Bosch ligt nog volledig op koers om zijn titel te prolongeren en de Jacques van Gelder Cup wederom mee naar huis te nemen. Michiel Jansen werd langzaam maar zeker door hem van het bord gezet. Fokke Jonkman en Martijn Boele zijn de voornaamste achtervolgers van Jeroen. Beide spelers staan slechts een half punt achter, dus er is nog van alles mogelijk. Karl Denys staat nog op nul punten, maar met een loodzwaar programma achter de kiezen kan dat gebeuren. Eric Goedhart blijft het goed doen, hij wist Rudy Bloemhard op remise te houden.

De B-poule had geen volledig programma door de griepperikelen en andere voorjaarstoestanden. Wat verder opviel was dat een flink aantal partijen in een toreneindspel beslist moesten worden, en dat blijkt elke keer opnieuw weer een hele klus. Deze partijen werden verrassend genoeg allemaal remise. Te beginnen bij de topper tussen Sibbele Bonthuis en Gerald Visch. In dit toreneindspel mocht Gerald de handen dicht knijpen met remise. Dat betekent dat Piet Ypma of Harry Schurink de leiding kan nemen in de B-poule. Zij moeten nog tegen elkaar spelen. Wat ook een mooi toreneindspel was, was de partij tussen Ron Brachten en Ed Sander. Hier was het Ed die ontsnapte. Wobbe de Vries moest in een toreneindspel tegen Ko Kooman berusten in eeuwig schaak, met weinig tijd op de klok. De overwinning van Harrie Saris op Rolf van Achtmaal was toch ook redelijk verrassend. Rolf heeft het nog niet met 0 uit 3.

In de C-poule nog twee spelers met een 100 % score. Edward Kuster en Hans Knotnerus zijn de gelukkigen. Hans had naar eigen zeggen heel veel mazzel tegen OVK-veteraan Frits van der Kuip. Edward greep de winst tegen huisschaker Paul Westhoff. Paul greep in de tijdnood-fase mis. Tom Smit kwam in deze ronde ook van de nul af. In een koningsgambiet veegde hij Gerrit Wittteveen van het bord af. Daan Noordhuizen kan in deze poule nog in de achtervolging, maar dan moet hij eerst afrekenen met John Eekhuis.

Beste schaakvrienden, ronde 4 is op 23 maart.

Henri Jansen