Rondeverslag OVK 3

Beste mensen, het toernooi is alweer halfweg, wat betekent dat in elke poule nu wel duidelijk een favorietenlijstje te maken is. Helaas hadden we maandag toch een paar ziekmeldingen, maar net als in de vorige ronde ga ik er ook nu vanuit dat de partijen ruim op tijd ingehaald zijn.

In de A-poule waren er geen afmeldingen, dus een mooie volledige ronde afgelopen maandag. De helft van de partijen eindigde in remise, al werd er ook in deze partijen tot het einde toe doorgeschaakt om toch nog een overwinning te behalen. De partij om naar uit te kijken was natuurlijk tussen Rudy Bloemhard en ons talent Sven Pronk. Ik hoef er eigenlijk niet veel meer aan toe te voegen, de analyse op onze website zegt genoeg. Een foutje in de opening wordt genadeloos afgestraft. Jammer voor Sven, maar er zijn nog kansen voor hem. De andere toppartij van deze ronde ging tussen Fokke Jonkman en Eric Kloppers. Door het openen van de h-lijn probeerde Eric de muur van Fokke te breken, maar Fokke bleef goed op de been en won de partij. Daarmee zijn de favorieten in de A-poule wel bekend. Rudy en Fokke zijn een punt los van de concurrentie en het lijkt dat zij dit jaar gaan vechten om de Jacques van Geldercup. Vermeldenswaardig is ook de partij van Piet Ypma en Henri Jansen. In een prachtige partij kwam Piet als promovendus uit de B-poule van zijn 0 score af.

In de B-poule hadden we de topwedstrijd tussen Joop Siderius en Stef Boog. Een partij waarin Joop door een handigheidje een stuk won en daarmee de partij. Zie ook de partij op onze website. Joop gaat nu alleen aan de leiding, wellicht krijgt hij nog gezelschap van John Eekhuis, die komende maandag zijn partij tegen John de Boer inhaalt.
Verder heeft Rolf van Agtmaal uitstekende zaken gedaan in deze speelronde door te winnen van Harrie Kuizenga. Hij volgt Joop op een half punt met 2,5 punten. Ook zijn er natuurlijk nog een aantal spelers met 2 punten die ook zeker nog niet kansloos zijn.

In de C-poule zijn er op dit moment nog 4 kanshebbers. Edwin de Jong en Frits van der Kuip deden uitstekende zaken door een directe concurrent te verslaan. Edwin moest alle zeilen bijzetten om Harrie Saris te verslaan, maar dit lukte uiteindelijk toch. Frits van der Kuip kwam tegen Hannie Kempink al snel met materiaalvoordeel en gaf zijn voordeel niet meer uit handen. Beide spelers hebben nu 3 uit 3. De winnaar van de partij Dick Hoekman-Wilma Dolman kan zich bij dit gezelschap voegen. Ook de huisschakers deden weer prima van zich spreken. Een boeiende partij was er tussen Ep Kerkmeyer en Albert Peters, kansen waren er over en weer, uiteindelijk wist Ep te winnen. Ook fraai was de overwinning van Gerben Gierman, die zich vanuit een mindere stelling toch langs Els Jansen knokte. En het niveau van de huisschakers is uitstekend! Ter illustratie: speel de partij na tussen Ruud Otterloo en Pascal Elshof. Goed openingsspel van beide spelers en de partij wordt afgesloten met een fraai mat!!

De vierde ronde wordt gespeeld op maandag 22 maart.

Michiel Jansen.