Rondeverslag OVK ronde 2

Ja mensen, de 2e speelavond hebben we weer achter de rug. Er waren een aantal afmeldingen (ziekte, overwerk enz.), maar de partijen zullen tijdig worden ingehaald. Het was zeker weer een gezellige schaakavond met een aantal mooie partijen. Op de website staan er al een aantal om na te spelen.

In de A-poule zijn alle partijen inmiddels gespeeld. Was zijn optreden vorig jaar in de A-poule nog een martelgang, dit jaar laat Sven Pronk zijn ware talenten zien. Titelverdediger Marcel Kraaijkamp was het slachtoffer. Sven speelde een puike partij en gaat trots aan kop met 2 uit 2. Houdt hij dit niveau het hele toernooi vast? Hij heeft gezelschap van 2 oud kampioenen, teweten Fokke Jonkman en Rudy Bloemhard. Naast deze drie koplopers zitten er nog 3 spelers warmpjes bij. Jeroen Bosch, Eric Kloppers en de in vorm stekende Fred Corpeleijn. Met anderhalf punt gaan zij de volgende ronde ten aanval richting koppositie. De overige spelers mogen hier vooralsnog alleen over dromen. De beide promovendi Piet Ypma en Harry Schurink hebben het niet gemakkelijk. Al speelde Harry zeker een hele goede partij tegen Tony Hogerhorst. Maar in de tijdnoodfase besliste Tony toch de strijd in zijn voordeel met een mooie matzet.

In de B-poule zijn nog niet alle partijen gespeeld, maar er zijn er al wat met 2 overwinningen. Good old Stef Boog vertelde mij een tijd terug het volgende: "Op mijn leeftijd lukt het niet meer om een betere schaker te worden, maar ik blijf oefenen om mijn niveau vast te houden en dat houdt me jong." En dat niveau is nog steeds uitstekend, Kees Kuijck was het slachtoffer. Ook Joop Siderius speelt lekker mee met 2 overwinningen, in ronde 2 won hij knap van Hans Roeloffs. Zoals gezegd, er zijn nog een aantal partijen te spelen, dus er kunnen nog schakers aansluiten bij deze 2 koplopers.

In de C-poule was het ook weer genieten geblazen. Wederom maakten ook de huisschakers er een prima show van. Helaas heb ik het einde niet kunnen volgen, vanwege mijn eigen partij, maar de partij Gerben Gierman - Ruud Otterloo was een genot om naar te kijken. Uiteindelijk heeft Gerben gewonnen na een mooie partij. In de C-poule zijn inmiddels vier spelers met 2 punten. Edwin de Jong kennen we al van vorig jaar en we kunnen hier dus spreken van een huisschaker met al wat ervaring. Daar weet Els Jansen inmiddels ook alles van, want zij werd gewoon van het bord geveegd. Manlief Jo deed het al niet veel beter en was kansloos tegen Frits van der Kuip. Wilma Dolman leek te gaan verliezen tegen Ep Kerkmeijer, maar gelukkig voor haar is er nog altijd mat achter de paaltjes. En dan is er nog Dick Hoekman als vierde koploper, na zijn overwinning tegen Pascal Elshof. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot, Dick moest er wel hard voor werken.

Tot zover het verslag over ronde 2. Ik zie jullie allen weer op 22 februari, als de 3e speelronde wordt gespeeld!!

Michiel Jansen.