Rabojeugdtoernooi Twello 2009

VOORST. – Vorige week zaterdag werd in Twello het welbekende Rabojeugdtoernooi gehouden. Een grote groep schakers uit Voorst deed mee.

Zo speelden in groep 4 Max en Lieke mee. Max zit net een paar maanden op schaken, Lieke (nog) niet, maar die krijgt natuurlijk al een hoop mee van broer Tom en papa Harry. Max scoorde 4 punten, Lieke 2, allebei prima gedaan!

In groep 2 pakte Noud de 3e plaats met 4,5 punt, gefeliciteerd! Tom werd met hetzelfde puntenaantal 4e maar viste door slechts 1 weerstandpuntje minder dan Noud net achter het net qua prijzen, jammer. Maar Tom zit flink in de lift, het kan niet lang uitblijven of hij gaat ook met een prijs naar huis. Joritha scoorde 2 punten in deze zware groep, goed gedaan.

Dan de hoofdgroep. Rik Jan scoorde 2 punten en bleef daardoor een plaats boven Werner met 1 punt. Jari werd op weerstandspunten net 4e. Marcel Albers veroverde de 2e plaats met 5 punten, gefeliciteerd!
Zoals iedereen in het Voorster Nieuws al heeft kunnen lezen: Esther werd kampioen! Ze was er al weken op gebrand en ze heeft het waar kunnen maken, heel goed gedaan! Met 6 uit 7 sleepte ze terecht de titel in de wacht, proficiat!