Rudy Bloemhard aan kop in Open Voorster Schaakkampioenschappen

VOORST. – Afgelopen week is in Voorst bij de Voorster Schaakclub alweer de 4e ronde geschaakt om de Open Voorster Schaakkampioenschappen.

In de A-poule, de betere schakers die spelen op de Jacques van Geldercup, heeft Rudy Bloemhard goede zaken gedaan. Voor de vierde keer wist hij zijn partij te winnen. Ditmaal was Fokke Jonkman uit Kuinre het slachtoffer. Fokke leek goed te staan met een kwaliteit voor, maar een foutieve afruil kostte hem de partij. Hierdoor gaat Rudy aan de leiding in de A-poule met 4 uit 4 en met nog 2 ronden te gaan zijn de naaste belagers Frank Schleipfenbauer uit Doesburg en Cees van Bohemen uit Apeldoorn. Zij staan echter een vol punt achter en zullen Rudy dus moeten verslaan om een kans te maken op de overwinning.

In de B-poule waren er voorafgaand aan de 4e ronde 6 koplopers. Zij speelden tegen elkaar en hier maakten de favorieten uit Voorst, Henri Jansen en Sven Pronk hun status waar. Henri versloeg clubgenoot Remco de Boer en Sven was te sterk voor Gerrit Nikkels uit Eerbeek. Zij gaan nu aan de leiding met 3,5 punt uit 4 wedstrijden samen met Marco van Sittert uit Deventer. Hij wist Harrie Kuizenga uit Zutphen te verslaan. In de laatste 2 ronden zullen deze drie koplopers waarschijnlijk gaat uitmaken wie de B-poule gaat winnen en wie gaat promoveren naar de A-poule voor volgend jaar. De vijfde ronde wordt voor beide poules gespeeld op maandag 21 april, uiteraard weer in de kantine van de Voetbalvereniging Voorst. Voor meer informatie kijk hier op onze website: groep A en groep B