Leerzaam seizoen voor jeugd Voorster Schaakclub

VOORST.- Het schaakseizoen in inmiddels voorbij voor de Voorster Schaakclub, met het eerste team dat promoveerde was het een geslaagd seizoen. Maar naast de senioren heeft de Voorster Schaakclub ook nog jeugdleden aan het schaakbord zitten. De afgelopen jaar is het aantal jeugdleden bij de club sterk toegenomen, zo sterk zelfs dat er weer meegedaan kon worden met de jeugdwedstrijden van de OSBO.

Bij aanvang van het seizoen begon de club met 11 jeugdleden, 3 van deze jeugdleden startte dit seizoen bij de senioren te weten Maurik Koopman, Sander de Boer en Wim Jansen. Zij deden dit jaar mee met een aangepast speeltempo bij de senioren en konden zo veel ervaring op doen. De andere 8 jeugdleden zijn te jong om met de senioren mee te kunnen doen, de leeftijd van de jongste schakertjes ligt rond de 6 en 7 jaar. Deze groep van 8 bestond uit Jelle Koopman, Lau Bosse, Mark Bruinewoud, Coen Frederiks, Frank Koopman, Sebastiaan van Dijk, Froukje van Aalten en Arvin Wysman. Helaas bedankten Frank Koopman en Sebastiaan van Dijk al vroeg in het seizoen waardoor er nog 6 leden overbleven. 
De jeugd nam met twee teams deel aan de OSBO-wedstrijden dit seizoen. Het A-team bestond uit Maurik, Wim, Sander en Mark. Het B-team bestond uit Jelle, Lau, Coen en Sebastiaan. Voor beide teams was het seizoen om ervaring op te doen in wedstrijden, het geen goed gelukt is. 
Het leden aantal steeg weer nadat de club op diverse markten had gestaan en de jaarlijkse ledenwerving had gedaan. Maar liefst zes nieuwe leden kwamen er bij te weten Gerard Riekwel, Jansje de Wit, Bram v.d. Sluis, Emma de Groot, Eline Albers en Wilco Ruijsh. Door deze leden stijging kreeg jeugdleider Harry Schurink het dus druk. Maar met hulp van Guido van Heuvelen, Henri Jansen en Christiaan Makkink kwam dat dik voor elkaar. 
Tussentijds vond er ook nog het traditionele oliebollen-toernooi plaats, deze werd gewonnen door Jelle Koopman.
Ook werden er nog examens afgelegd dit seizoen bij de jeugd. Wilco, Gerard en Coen haalden allen de eerste stap terwijl Mark en Lau beide de tweede stap hebben gehaald. Niemand van de jeugdleden zakte dus voor het examen en dat deed de jeugdleiding deugt na een jaar lang oefenen.


Coen Frederiks, Gerard Riekwel, Wilco Ruijsch, Lau Bosse en Mark Bruinewoud (v.l.n.r.) tonen trots hun diploma.

Het komend seizoen start de Voorster Schaakclub met drie leden minder. Jansje, Emma en Arvin hebben bedankt. 
Eind augustus start het seizoen weer, bent u ge´nteresseerd om ook eens mee te doen of wilt u meer informatie hebben kijk dan eens verder op deze website.