Het gastenboek bevat 12 berichten in 1 pagina. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1

geplaatst op 18-09-2021 22:43:37
Helaas is het 1e team in de KNSB competitie begonnen met een nederlaag. In Winterswijk werd nipt verloren van Winterswijk 2. Voorst begon goed aan de wedstrijd en iedereen kwam goed uit de opening. Jacques Kuiper kon, deels door tijdgebrek, zijn kleine voordeel niet omzetten in winst, remise. Jeroen Bosch speelde op bord 1 met wit uitstekend en liet zijn tegenstander kansloos. Jacques van Gelder verloor helaas, heb niet kunnen zien wat er misging. John Sloots speelde met zwart uitstekend en zette Voorst weer op voorsprong, niet veel later speelde Lūtsen Dooper remise. Jaap Staal speelde ook remise. Helaas was het niet voldoende. Michiel Jansen moest een kwaliteit geven om een winnende aanval te voorkomen, er leken nog remisekansen te zijn, maar de tegenstander gaf slim de kwaliteit terug om zo in een gewonnen toreneindspel Michiel te verslaan. Ook Richard van Tienhoven stond inmiddels materiaal achter, zijn witte pion op a6 leek nog goede compensatie te geven, maar deze werd vakkundig door de tegenstander uitgeschakeld. Waardoor we met een 4½ - 3½ weer huiswaarts moesten. Enigszins teleurgesteld omdat er meer had ingezeten, aan de andere kant wel blij dat we na anderhalf jaar eindelijk weer een KNSB wedstrijd konden schaken. Volgende ronde zijn we vrij, dus we spelen pas weer op 6 november. Dan komt Zwolle Zuid Schaakt naar de Voorhof toe.

henri geplaatst op 28-08-2021 10:11:10
Beste schaakvrienden,
Er lig een concept indeling klaar voor de SOS comp,zie de site SOS comp. Door de weinige aanmeldingen zijn onze beide teams een klasse hoger ingedeeld.

Tot Maandag op de jaarvergadering

geplaatst op 06-06-2021 17:49:31
Al enige weken schaken we voor de jeugd in het park van 18.30 tot 19.30 uur, elke maandagavond. Ook onze seniorenleden zijn welkom, nu het mooie zomerweer is aangebroken gaan we ook wat langer door voor de wat oudere jeugd, tot uiterlijk 21.00 uur.

Kom gerust eens langs, groet Michiel Jansen

geplaatst op 07-05-2021 21:39:56
Via deze weg de groeten aan Richard van Tienhoven.

henri geplaatst op 20-03-2021 11:09:15
Een triest bericht, Harrie Kuizenga is overleden.Harrie speelde tussen 2005 en 2014 elk jaar mee met het OVK.Hij is ook nog 2 jaar lid geweest van onze club. Hij was al geruime tijd ziek.
R.I.P.

geplaatst op 18-01-2021 23:17:31
Vanavond weer meegespeeld met ons online VSC rapidschaak. Hoewel ik zelf niet zo'n rapid enthousiasteling ben (of was?), begin ik het steeds leuker te vinden. Vanavond waren er weer twee nieuwe spelers. Het is fijn dat we op deze manier toch kunnen blijven schaken en ook dat we met elkaar contact kunnen houden in de chat. Met dank aan Rudy die dit alles mogelijk maakt. Aan een ieder die de online drempel nog niet over is wil ik hierbij een warme oproep doen om het (nog) eens te proberen. Dan wordt het waarschijnlijk nog gezelliger. Je zal met luid gejuich worden begroet.

geplaatst op 11-01-2021 12:02:34
Ik ben het met de kritiek van Rudy eens. Ik won mijn laatste partij tegen een hooggerate speler, maar die telde niet.
Maar verder: enige malen weigerde mijn computer een volkomen legale zet uit te voeren. Voor mijn score maakte dat niet uit: in de ene partij stond ik toch verloren en in de andere hield ik voldoende tijd over, toen de computer het eindelijk wel deed.
Onze manier van spelen vind ik heel wat prettiger.

henri geplaatst op 24-12-2020 16:31:44
Beste leden aankomende Maandag 28-12 spelen we een online snelschaaktoernooi,de oliebol daar moet je zelf voor zorgen :-P    Rudy heeft al netjes uitgelegd hoe je online mee kunt doen.Mooi omdat tijdens de kerstdagen is uit te proberen.   Ik wens een ieder fijne kerstdagen en tot Maandag!

geplaatst op 25-11-2020 23:46:21
Afgelopen maandag was het tweede online Rapidtoernooi voor onze leden. Speelden er de eerste keer nog zeven spelers mee, eergisteren was dat opgelopen naar twaalf deelnemers. Dat gaat dus de goede kant op.
Helaas had Paul problemen en kreeg hij geen schaakbord in beeld, waarna hij zich terugtrok. Ik dacht dat Lichess heel robuust werkt, maar kennelijk gaat niet altijd alles goed. Hopelijk gaat het volgende week maandag beter.
Jaap Staal speelde voor het eerst mee en leek op de eerste plaats af te stevenen. Maar door een remise in de laatste ronde tegen Henri, kon Michiel hem toch nog voorbij gaan. Jaap werd tweede en Henri pakte de derde plaats.

Ik wil er nogmaals op wijzen dat alle leden met deze online toernooien kunnen meespelen. Je hoeft zelfs helemaal niet heel handig te zijn met computers.  Als je graag wilt meespelen, maar het lastig vindt om alles zelf in te stellen, kan ik dat grotendeels voor je regelen. Het werkt allemaal heel gebruikersvriendelijk en is ook helemaal gratis. Tijdens een toernooi heb je links een chatruimte in beeld. Daarin kan iedereen iets intypen. Dat geeft het pas echt een clubavond gevoel.

Ik heb inmiddels een handleiding geschreven waarin alles hopelijk duidelijk wordt uitgelegd.

Stuur me maar een e-mailtje als je ook wilt meespelen. Je zult zien dat het een hele leuke vervanging is voor een clubavond in de voetbalkantine. En je kunt ondertussen zelfs nog TV kijken ook. Degenen die nu meespelen, vormen een goede afspiegeling van de diverse speelsterkten op onze club. Dus je speelt altijd wel een paar partijen tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Hopelijk tot binnenkort op internet!

geplaatst op 03-10-2020 11:32:33
Velp 2 - Voorst 2  6-2

Gisteravond was Velp 2 te sterk voor ons. Tijdens de schaakavond, in het teken van corona, kwamen we al vrij snel met 4-0 achter. Nederlagen waren er voor Harry, Maarten, Dick, Rolf, Lammert en Paul. John de Boer en Guido wisten te winnen.

geplaatst op 01-10-2020 05:54:50
Heb het gelezen via de voetbal app,Ook gisteravond de voorzitter gesproken van de voetbal.
Het dorpshuis was beschikbaar in Voorst. In overleg is alles mogelijk. de Bar tot 22.00 uur geopend.Daarna kan je daar gewoon dorpshuis blijven.Zeker voor de jeugd zou goed zijn dat het door blijft gaan het schaken.Gisteravond was daar bestuursvergadering,dat voorstel kwam van de bestuursleden.
Reken maar op naar 20 oktober wordt zeker nog niet opgeven.Maar deze oplossing is mijn mening.

Rudy Bloemhard geplaatst op 22-09-2020 01:57:30
Een paar foto's van de derde ronde van de interne competitie: https://photos.app.goo.gl/zb3J4mVxBZbX6FPZ7


pagina: 1