Het gastenboek bevat 28 berichten in 3 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2 3

geplaatst op 31-01-2023 12:47:18
loting halve finale beker
Michiel Jansen - Richard van Tienhoven
Henri Jansen - John de Boer

geplaatst op 10-01-2023 18:54:52
Een ruime overwinning van het 1e SOS team tegen ENO uit Nijverdal met 6,5 -  1,5 werd er gewonnen.

geplaatst op 31-12-2022 12:43:56
Nog vet van de oliebollen, gingen de handen weifelend over de schaakborden gisteravond. Maar liefst 7 jeugdleden speelden mee met het snelschaaktoernooi. Zo af en toe moesten Esther en Guido de regels handhaven, maar de spelvreugde spatte van de borden af. Max wist met 5 uit 5 maximaal te scoren en was daarmee kampioen. Bij de senioren was er ook commotie alom. Onder tijdsdruk werden er fouten gemaakt en ging er af en toe een vloek door de speelzaal. Menig partij werd dan ook beslist door een onreglementaire zet. De avond was meer dan ouderwets gezellig. Onze voorzitter Henri Jansen kende, door het afscheid van zijn schoonmoeder, een emotionele dag. Zijn schaakspel leed daar zeer zeker niet onder. Met 4,5 uit 5 wist hij kampioen te worden. Of Geert Hoekman mee kan kijken dat zijn broer Dick de beker aan Henri gaf? Het is een vraag die niemand met zekerheid kan beantwoorden. We weten wel zeker dat hij zijn oude vriend de eerste prijs van harte gunt. En met hem vele!!!

geplaatst op 17-12-2022 19:55:49
Voorst 1 laat punt liggen in Mook: 4-4
Ons zaterdagteam heeft vandaag de 4e wedstrijd gespeeld tegen Pion Groesbeek/Mook combinatie 2. Helaas speelden we weer zonder Jeroen Bosch, maar desondanks hadden we het betere van het spel. Lûtsen Dooper was als eerste klaar, remise. Voor zover ik kon zien ging het de hele partij redelijk gelijk op. Daarna kwamen we op voorsprong door overwinningen van John Sloots en Karl Denys. John de Boer en Richard van Tienhoven hielden de voorsprong in tact door goede remises, maar doordat Henri op bord 1 verloor werd het toch nog spannend. Ikzelf stond een pion voor, maar het toreneindspel was erg lastig, uiteindelijk kon in het niet winnend afsluiten. Intussen had Jacques van Gelder een gelijke stelling toch uit handen gegeven, waardoor de thuisclub alsnog op 4-4 kwam. Jammer, er had meer ingezeten vandaag.
Allemaal fijne kerstdagen, groet Michiel

geplaatst op 10-12-2022 01:13:49
voorst 1 verliest van het sterke Lonneker met 5,5 - 2,5
Winst voor Henri en Henry remise voor Karl, nederlagen voor Michiel Fred Guido Rolf en Willem,   later meer,

geplaatst op 07-12-2022 10:22:49
loting 3e ronde beker 2022/2023
Michiel Jansen - Jacques Kuiper
Henri Jansen - Esther Konijnenberg
John de Boer - Harry Schurink
Willem Geurink - Richard van Tienhoven

geplaatst op 07-12-2022 08:48:56
Voorst 2 verliest met 2-4 van BDSV,

Helaas kwamen we gisteravond wederom niet verder dan het sprokkelen van bordpunten. Rondom 11.00 uur moesten Harry Schurink, Lammert en Maarten opgeven. Esther ontsnapte met remise. John de Boer liet zijn tegenstander ontsnappen met remise. De tijdnood was de grootste oorzaak om eieren voor zijn geld te kiezen. Dick redde de eer. In een spannend eindspel verraste hij zijn tegenstander met een mooie mat.

geplaatst op 04-12-2022 10:25:33
hallo allemaal,

maandag doe ik de loting voor de volgende bekerronde en daarna ga ik die hier weer posten.

geplaatst op 27-11-2022 00:45:31
Flinke nederlaag Voorst 1 tegen ENO 1: 1½-6½
Het KNSB-team heeft vandaag verloren van het sterke ENO uit Nijverdal. Dat het lastig zou worden was verwacht, aangezien de tegenstander op elk bord gemiddeld bijna 200 ratingpunten meer had. Toch gaven de schakers uit Voorst goed partij. Maar het stond voor de tijdscontrole al 0-4. Nederlagen waren er voor Henri Jansen, Michiel Jansen, Jacques van Gelder en John Sloots. Ondanks goed spel, vooral Henri gaf een betere stelling uit handen. Richard van Tienhoven liet zijn tegenstander kansloos, fraaie overwinning tegen een op papier betere tegenstander. Jeroen Bosch kon een toreneindspel net geen remise houden en moest ook opgeven. Ook Lûtsen Dooper hield lang stand, maar het loperpaar in combinatie met sterke centrumpionnen was teveel van het goede. Gelukkig speelde John de Boer een sterke partij. Het eindspel speelde hij heel goed, de winst leek binnen, maar door wat onnauwkeurigheden en goed verdedigen van de tegenstander werd het toch remise.

geplaatst op 16-11-2022 20:20:05
Een kleine toelichting  op de condoleance van a.s. Maandag 21-11.  Harry Teunissen is overleden,en zijn laatste wens was om de condoleance in de kantine te houden.
Voor iemand die bijna zijn hele leven op het voetbalveld rond liep is het een kleine moeite om aan die wens gehoor te geven.

gr Henri

geplaatst op 09-11-2022 08:50:53
PSV DODO - Voorst 2   4-2

Gisteravond was de tegenstand tijdens een vlotte schaakavond een maatje te groot. Paul, Maarten, Lammert en Harry Schurink verloren. Winst was er voor John de Boer en Esther.

geplaatst op 05-11-2022 23:42:02
Voorst 1 wint bij UVS 3: 2,5 - 5,5
Het zaterdagteam heeft een belangrijke overwinning behaald in Nijmegen bij UVS 3. Aan het begin liet Voorst zich niet van zijn beste kant zien doordat een aantal spelers te laat waren. Gelukkig ging het achter het bord een stuk beter. We moesten het doen zonder Jeroen Bosch, maar Henri Jansen speelde aan bord 1 keurig remise! Even later kwamen we op achterstand door verlies van John Sloots, maar al gauw trok Jacques van Gelder de stand weer gelijk met een mooie overwinning. Richard van Tienhoven en Michiel Jansen wisten vervolgens een voorsprong van 3,5 - 1,5 te bewerkstelligen. Helaas verloor John de Boer, beide spelers speelden mooi op de aanval met ongelijke lopers, het pakte voor John net niet goed uit. Lûtsen Dooper zorgde voor de overwinning, een pion voorsprong in het eindspel was voldoende. Karl Denys leek heel snel te winnen want na de opening stond hij een stuk voor. Maar zijn tegenstander was erg taai en het lukte Karl mede door vermoeidheid het maar niet af te maken. Juist toen zijn tegenstander de stelling weer op remise kon zetten ging hij door de vlag. Dus toch nog een overwinning voor Karl. Over 3 weken mogen we weer, tegen ENO uit Nijverdal. Daar hebben we vorig jaar van verloren, dus dat moeten we maar proberen goed te maken.


pagina: 1 2 3