Het gastenboek bevat 29 berichten in 3 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2 3

geplaatst op 03-10-2020 11:32:33
Velp 2 - Voorst 2  6-2

Gisteravond was Velp 2 te sterk voor ons. Tijdens de schaakavond, in het teken van corona, kwamen we al vrij snel met 4-0 achter. Nederlagen waren er voor Harry, Maarten, Dick, Rolf, Lammert en Paul. John de Boer en Guido wisten te winnen.

geplaatst op 01-10-2020 05:54:50
Heb het gelezen via de voetbal app,Ook gisteravond de voorzitter gesproken van de voetbal.
Het dorpshuis was beschikbaar in Voorst. In overleg is alles mogelijk. de Bar tot 22.00 uur geopend.Daarna kan je daar gewoon dorpshuis blijven.Zeker voor de jeugd zou goed zijn dat het door blijft gaan het schaken.Gisteravond was daar bestuursvergadering,dat voorstel kwam van de bestuursleden.
Reken maar op naar 20 oktober wordt zeker nog niet opgeven.Maar deze oplossing is mijn mening.

Rudy Bloemhard geplaatst op 22-09-2020 01:57:30
Een paar foto's van de derde ronde van de interne competitie: https://photos.app.goo.gl/zb3J4mVxBZbX6FPZ7

Rudy Bloemhard geplaatst op 15-09-2020 15:38:44
Schaken op gepaste afstand vanwege corona:
https://photos.app.goo.gl/itkUeUGEAuXZ7t569

Michiel Jansen geplaatst op 07-06-2020 15:45:22
Hallo allen, vanaf morgen zal elke maandag om 18.30 uur het schaakspel in het park opgesteld worden. Onze jeugdspelers worden uitgenodigd. Wie ook wel komen, laat het even weten aan Esther of aan mij. Alle leden zijn natuurlijk welkom.
Bij regen en/of onweer gaat het niet door.

Groet,
Michiel

geplaatst op 21-04-2020 23:01:35
Beste Voorster schaakvrienden, kom online schaken samen met SG Zutphen en geef je op via de link op de site van SG Zutphen. https://www.schaakgenootschapzutphen.nl/index.php/nieuws/nieuws-archief/2019-2020/384-een-ware-hausse-aan-online-toernooien
Superleuk in Corona-tijden en de bizarre puntentelling biedt ook stof tot chatten (dat kan ook tijdens elk toernooi). Sowieso is er elke maandag een toernooi, maar zoals je kunt zien is het aanbod groter.

henri geplaatst op 10-03-2020 18:48:12
Voorst A 1 wint overtuigend van Pegasus uit Zwolle.We begonnen met gebak en gevulde koeken van Michiel,onze eerste bordspeler was jarig.Karl Denys voelde zich niet helemaal fit zei hij. Aan het schaakspel was het niet te merken hij veegde zijn tegenstander van het bord.Wat volgde was een remise van Jacques,daarna kwam er een klein kinkje in de kabel. Lutsen had een goede stelling ,maar maakte naar eigen zeggen een klote blunder :angry: Met vlot aanvalspel wist ik ons weer op voorsprong te zetten,Tom speelde een keurige remise. Jeroen zorgde voor de 4-2 voorsprong door een prima overwinning.Marcel maakte 5-2 met een voor mij onbekende franse opening. Onze jarige Job wist keurig remise te houden ondanks flinke tijdnood. Derhalve een prima overwinning,de 3e plaats lijkt al veilig en misschien zit er nog meer in het vat.

Rudy Bloemhard geplaatst op 07-03-2020 18:45:21
Voorst 1 - Caļssa Elburg 1.... 5 -3

We dachten dat het nergens meer om ging, hooguit de tweede of derde plaats. Dat is misschien nog steeds zo, maar Schaakstad Apeldoorn 3 heeft zomaar verloren vanmiddag, dus nu staan we weliswaar in matchpunten weer gelijk met de koplopers, maar nog steeds met een berg bordpunten minder. Bovendien moeten de Apeldoorners nog tegen de drie zwakste teams uit de poule. Maar we hebben dit seizoen niet goed gespeeld, dus promotie zou wel erg overdreven zijn.
We moesten vandaag in De Voorhof aantreden tegen Caļssa 1 uit Elburg. Dat zou op papier niet zo'n zware klus moeten zijn, maar we hebben dit seizoen te maken met vreemd papier, dus alles is mogelijk.
Ik blunder de laatste tijd nogal enthousiast, dus had ik mezelf voor straf aan het vierde bord gezet. Dat leverde een snelle en gemakkelijke winst op. Mijn tegenstander zette zijn stukken niet handig neer en hij liet zich sportief op de 20e zet matzetten (1-0).
Maar zo gemakkelijk werd het daarna niet. John Sloots probeerde met zwart subtiel te spelen, maar maakte het zichzelf alleen maar onnodig moeilijk. Hij kon geen tegenspel vinden, verloor een kwaliteit en de partij (1-1).
Jeroen Bosch had ook geen plezierige middag. Zijn sterke tegenstander Folke van Dorp offerde een stuk. Dat leek nogal speculatief, maar toen blunderde Jeroen zomaar een paard weg (1-2).
Het werd nog penibeler toen Jaap Staal zijn koning moest omleggen. Ik dacht dat hij wel goed stond, maar dat werd steeds iets minder. Opeens had ook hij een kwaliteit minder, waarmee hij de partij niet meer kon redden (1-3).
Omstreeks deze tijd zag het er naar uit dat Voorst zijn handen zou mogen dichtknijpen met een 4-4 eindstand. Maar toen keerde het tij. Kennelijk gaf de schaakkracht en ervaring toch de doorslag bij de overige borden, want vanaf dat moment begonnen de punten binnen te stromen. Marcel Kraaijkamp was weer terug uit Thailand, hoestte gelukkig niet op een enge manier en kon vanuit een niet bijzondere stelling toch steeds meer druk zetten op de zwarte stelling. Dat leverde uiteindelijk een mooi punt op (2-3).
Bij Richard leek er een ongelijk lopereindspel op het bord te komen met gelijke kansen. Maar met een paar torens nog aanwezig, kunnen er nog mogelijkheden zijn. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar opeens had Richard twee levensgevaarlijke vrijpionnen in het centrum. Toen hij ook nog de witte koning kon afsnijden was het snel gedaan (3-3).
Bij Michiel Jansen was het erg spannend. Hij stond eerst goed, maar gaf het daarna weg. In tijdnood was het een tactisch spektakel, waarin Michiel de handiger speler was. Dat leverde hem een winnende koningsaanval op, die ook tot mat werd doorgespeeld (4-3).
Daardoor had Lūtsen Dooper aan remise genoeg. Hij stond steeds een pion voor, maar leek moeilijk vorderingen te kunnen maken. Maar toch kon hij het uiteindelijk zijn tegenstander zo lastig maken dat hij, kort na vijf uur, het vijfde bordpunt kon laten bijschrijven (5-3).
Als team in zijn totaliteit niet heel erg indrukwekkend gespeeld vanmiddag, maar op het juiste moment kon er met vechtschaak toch nog een resultaat worden behaald. Alles dat we nog kunnen doen is om de laatste drie wedstrijden zo sterk mogelijk te spelen. De promotie naar de 3e Klasse KNSB is nog niet helemaal uit beeld.

Foto's:
https://photos.app.goo.gl/RR1dWkTdCs2jTuFRA

Rudy Bloemhard
teamleider Voorst 1

geplaatst op 19-02-2020 16:32:09
Teleurstellende avond Voorst a2

Gisteravond hebben we in Epe met 5-3 verloren van de Zeven Pionnen 2. Ikzelf won mijn Partij met een goedgeslaagde koningsaanval. Ook Harry Schurink wist na het winnen van een stuk de partij te winnen. Esther verloor haar partij, ondanks dat ze de hele tijd glad gewonnen stond. Ook Rolf stond gewonnen, maar toen het tijd was om te oogsten, begon de tijd ook te dringen en verloor hij zijn toren. Dick Hoekman kwam alleen maar beter te staan en zette ons weer op voorsprong. 2-3 daar waar 0-5 op zijn plaats was. De gifbeker was nog niet leeg. Paul Westhoff werd verslagen door de "zoon van" En ook John de Boer werd opzij gezet. De laatste hoop voor een Matchpuntje lag bij Guido. Hij had goede mogelijkheden, maar ging ten onder aan de tijdnood.

geplaatst op 16-02-2020 14:07:45
In januari hebben wij met zn vijven (Fred, Esther, Koen, Tom en ik) in Wijk aan Zee meegedaan met Tata Steel. Michiel en ik hebben daar toen kort over bericht. Tata Steel is enorm qua omgeving en aantal deelnemers uit Nederland en daarbuiten, van alle niveaus. Daarnaast is er een heel gezellige bar voor een analyse en een of meerdere drankjes !

Op de clubavond heb ik al een paar keer geroepen dat het me leuk lijkt om in januari 2021 met een delegatie mee te doen aan de vierkamp (in t weekend 15/1 - 17/1) of door de week (18/1 - 20/1), 30 euro inschrijfgeld). We huren dan een huisje op een vakantiepark en spelen 3 partijen in drie dagen.

Ik ga iets boeken als er vijf leden dit een goed idee vinden en meegaan.

Wie gaan er mee ? Reactie hier of op de club bij mij.

Paul

henri geplaatst op 12-02-2020 11:22:21
De spelersbus van F C twente werd opgewacht in Enschede door supporters na de nederlaag tegen Emmen. Toen wij terugkwamen uit datzelfde Enschede ,met een nederlaag,was het rustig in Voorst. :

Tom zette ons keurig op voorsprong,en voelt zich prima thuis op bord 8 met een keurige score.Jeroen scoorde een solide remise met de zwarte stukken.Michiel verloor van een 2100+ speler,en ook Henri kwam er niet aan tegen een speler met zo"n 300 ratingpunten meer.Guido zijn invalbeurten lopen niet echt soepel,ook nu moest hij het onderspit delven.Karl speelt prima extern dit seizoen,ook nu won hij.
Bij Jacques loopt het dit seizoen ook stroef,ook nu een nederlaag. Lutsen tenslotte speelde een degelijke remise.
De titel aspiraties kunnen in de ijskast :(

geplaatst op 12-02-2020 01:10:38
Het 1e Voorster SOS-achttal heeft helaas met 3-5 verloren van Max Euwe in Enschede.
Tom en Karl wonnen, Lutsen en Jeroen remise, de rest verloor.


pagina: 1 2 3