Het gastenboek bevat 12 berichten in 1 pagina. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1

geplaatst op 18-01-2021 23:17:31
Vanavond weer meegespeeld met ons online VSC rapidschaak. Hoewel ik zelf niet zo'n rapid enthousiasteling ben (of was?), begin ik het steeds leuker te vinden. Vanavond waren er weer twee nieuwe spelers. Het is fijn dat we op deze manier toch kunnen blijven schaken en ook dat we met elkaar contact kunnen houden in de chat. Met dank aan Rudy die dit alles mogelijk maakt. Aan een ieder die de online drempel nog niet over is wil ik hierbij een warme oproep doen om het (nog) eens te proberen. Dan wordt het waarschijnlijk nog gezelliger. Je zal met luid gejuich worden begroet.

geplaatst op 11-01-2021 12:02:34
Ik ben het met de kritiek van Rudy eens. Ik won mijn laatste partij tegen een hooggerate speler, maar die telde niet.
Maar verder: enige malen weigerde mijn computer een volkomen legale zet uit te voeren. Voor mijn score maakte dat niet uit: in de ene partij stond ik toch verloren en in de andere hield ik voldoende tijd over, toen de computer het eindelijk wel deed.
Onze manier van spelen vind ik heel wat prettiger.

henri geplaatst op 24-12-2020 16:31:44
Beste leden aankomende Maandag 28-12 spelen we een online snelschaaktoernooi,de oliebol daar moet je zelf voor zorgen :-P    Rudy heeft al netjes uitgelegd hoe je online mee kunt doen.Mooi omdat tijdens de kerstdagen is uit te proberen.   Ik wens een ieder fijne kerstdagen en tot Maandag!

geplaatst op 25-11-2020 23:46:21
Afgelopen maandag was het tweede online Rapidtoernooi voor onze leden. Speelden er de eerste keer nog zeven spelers mee, eergisteren was dat opgelopen naar twaalf deelnemers. Dat gaat dus de goede kant op.
Helaas had Paul problemen en kreeg hij geen schaakbord in beeld, waarna hij zich terugtrok. Ik dacht dat Lichess heel robuust werkt, maar kennelijk gaat niet altijd alles goed. Hopelijk gaat het volgende week maandag beter.
Jaap Staal speelde voor het eerst mee en leek op de eerste plaats af te stevenen. Maar door een remise in de laatste ronde tegen Henri, kon Michiel hem toch nog voorbij gaan. Jaap werd tweede en Henri pakte de derde plaats.

Ik wil er nogmaals op wijzen dat alle leden met deze online toernooien kunnen meespelen. Je hoeft zelfs helemaal niet heel handig te zijn met computers.  Als je graag wilt meespelen, maar het lastig vindt om alles zelf in te stellen, kan ik dat grotendeels voor je regelen. Het werkt allemaal heel gebruikersvriendelijk en is ook helemaal gratis. Tijdens een toernooi heb je links een chatruimte in beeld. Daarin kan iedereen iets intypen. Dat geeft het pas echt een clubavond gevoel.

Ik heb inmiddels een handleiding geschreven waarin alles hopelijk duidelijk wordt uitgelegd.

Stuur me maar een e-mailtje als je ook wilt meespelen. Je zult zien dat het een hele leuke vervanging is voor een clubavond in de voetbalkantine. En je kunt ondertussen zelfs nog TV kijken ook. Degenen die nu meespelen, vormen een goede afspiegeling van de diverse speelsterkten op onze club. Dus je speelt altijd wel een paar partijen tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Hopelijk tot binnenkort op internet!

geplaatst op 03-10-2020 11:32:33
Velp 2 - Voorst 2  6-2

Gisteravond was Velp 2 te sterk voor ons. Tijdens de schaakavond, in het teken van corona, kwamen we al vrij snel met 4-0 achter. Nederlagen waren er voor Harry, Maarten, Dick, Rolf, Lammert en Paul. John de Boer en Guido wisten te winnen.

geplaatst op 01-10-2020 05:54:50
Heb het gelezen via de voetbal app,Ook gisteravond de voorzitter gesproken van de voetbal.
Het dorpshuis was beschikbaar in Voorst. In overleg is alles mogelijk. de Bar tot 22.00 uur geopend.Daarna kan je daar gewoon dorpshuis blijven.Zeker voor de jeugd zou goed zijn dat het door blijft gaan het schaken.Gisteravond was daar bestuursvergadering,dat voorstel kwam van de bestuursleden.
Reken maar op naar 20 oktober wordt zeker nog niet opgeven.Maar deze oplossing is mijn mening.

Rudy Bloemhard geplaatst op 22-09-2020 01:57:30
Een paar foto's van de derde ronde van de interne competitie: https://photos.app.goo.gl/zb3J4mVxBZbX6FPZ7

Rudy Bloemhard geplaatst op 15-09-2020 15:38:44
Schaken op gepaste afstand vanwege corona:
https://photos.app.goo.gl/itkUeUGEAuXZ7t569

Michiel Jansen geplaatst op 07-06-2020 15:45:22
Hallo allen, vanaf morgen zal elke maandag om 18.30 uur het schaakspel in het park opgesteld worden. Onze jeugdspelers worden uitgenodigd. Wie ook wel komen, laat het even weten aan Esther of aan mij. Alle leden zijn natuurlijk welkom.
Bij regen en/of onweer gaat het niet door.

Groet,
Michiel

geplaatst op 21-04-2020 23:01:35
Beste Voorster schaakvrienden, kom online schaken samen met SG Zutphen en geef je op via de link op de site van SG Zutphen. https://www.schaakgenootschapzutphen.nl/index.php/nieuws/nieuws-archief/2019-2020/384-een-ware-hausse-aan-online-toernooien
Superleuk in Corona-tijden en de bizarre puntentelling biedt ook stof tot chatten (dat kan ook tijdens elk toernooi). Sowieso is er elke maandag een toernooi, maar zoals je kunt zien is het aanbod groter.

henri geplaatst op 10-03-2020 18:48:12
Voorst A 1 wint overtuigend van Pegasus uit Zwolle.We begonnen met gebak en gevulde koeken van Michiel,onze eerste bordspeler was jarig.Karl Denys voelde zich niet helemaal fit zei hij. Aan het schaakspel was het niet te merken hij veegde zijn tegenstander van het bord.Wat volgde was een remise van Jacques,daarna kwam er een klein kinkje in de kabel. Lutsen had een goede stelling ,maar maakte naar eigen zeggen een klote blunder :angry: Met vlot aanvalspel wist ik ons weer op voorsprong te zetten,Tom speelde een keurige remise. Jeroen zorgde voor de 4-2 voorsprong door een prima overwinning.Marcel maakte 5-2 met een voor mij onbekende franse opening. Onze jarige Job wist keurig remise te houden ondanks flinke tijdnood. Derhalve een prima overwinning,de 3e plaats lijkt al veilig en misschien zit er nog meer in het vat.

Rudy Bloemhard geplaatst op 07-03-2020 18:45:21
Voorst 1 - Caļssa Elburg 1.... 5 -3

We dachten dat het nergens meer om ging, hooguit de tweede of derde plaats. Dat is misschien nog steeds zo, maar Schaakstad Apeldoorn 3 heeft zomaar verloren vanmiddag, dus nu staan we weliswaar in matchpunten weer gelijk met de koplopers, maar nog steeds met een berg bordpunten minder. Bovendien moeten de Apeldoorners nog tegen de drie zwakste teams uit de poule. Maar we hebben dit seizoen niet goed gespeeld, dus promotie zou wel erg overdreven zijn.
We moesten vandaag in De Voorhof aantreden tegen Caļssa 1 uit Elburg. Dat zou op papier niet zo'n zware klus moeten zijn, maar we hebben dit seizoen te maken met vreemd papier, dus alles is mogelijk.
Ik blunder de laatste tijd nogal enthousiast, dus had ik mezelf voor straf aan het vierde bord gezet. Dat leverde een snelle en gemakkelijke winst op. Mijn tegenstander zette zijn stukken niet handig neer en hij liet zich sportief op de 20e zet matzetten (1-0).
Maar zo gemakkelijk werd het daarna niet. John Sloots probeerde met zwart subtiel te spelen, maar maakte het zichzelf alleen maar onnodig moeilijk. Hij kon geen tegenspel vinden, verloor een kwaliteit en de partij (1-1).
Jeroen Bosch had ook geen plezierige middag. Zijn sterke tegenstander Folke van Dorp offerde een stuk. Dat leek nogal speculatief, maar toen blunderde Jeroen zomaar een paard weg (1-2).
Het werd nog penibeler toen Jaap Staal zijn koning moest omleggen. Ik dacht dat hij wel goed stond, maar dat werd steeds iets minder. Opeens had ook hij een kwaliteit minder, waarmee hij de partij niet meer kon redden (1-3).
Omstreeks deze tijd zag het er naar uit dat Voorst zijn handen zou mogen dichtknijpen met een 4-4 eindstand. Maar toen keerde het tij. Kennelijk gaf de schaakkracht en ervaring toch de doorslag bij de overige borden, want vanaf dat moment begonnen de punten binnen te stromen. Marcel Kraaijkamp was weer terug uit Thailand, hoestte gelukkig niet op een enge manier en kon vanuit een niet bijzondere stelling toch steeds meer druk zetten op de zwarte stelling. Dat leverde uiteindelijk een mooi punt op (2-3).
Bij Richard leek er een ongelijk lopereindspel op het bord te komen met gelijke kansen. Maar met een paar torens nog aanwezig, kunnen er nog mogelijkheden zijn. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar opeens had Richard twee levensgevaarlijke vrijpionnen in het centrum. Toen hij ook nog de witte koning kon afsnijden was het snel gedaan (3-3).
Bij Michiel Jansen was het erg spannend. Hij stond eerst goed, maar gaf het daarna weg. In tijdnood was het een tactisch spektakel, waarin Michiel de handiger speler was. Dat leverde hem een winnende koningsaanval op, die ook tot mat werd doorgespeeld (4-3).
Daardoor had Lūtsen Dooper aan remise genoeg. Hij stond steeds een pion voor, maar leek moeilijk vorderingen te kunnen maken. Maar toch kon hij het uiteindelijk zijn tegenstander zo lastig maken dat hij, kort na vijf uur, het vijfde bordpunt kon laten bijschrijven (5-3).
Als team in zijn totaliteit niet heel erg indrukwekkend gespeeld vanmiddag, maar op het juiste moment kon er met vechtschaak toch nog een resultaat worden behaald. Alles dat we nog kunnen doen is om de laatste drie wedstrijden zo sterk mogelijk te spelen. De promotie naar de 3e Klasse KNSB is nog niet helemaal uit beeld.

Foto's:
https://photos.app.goo.gl/RR1dWkTdCs2jTuFRA

Rudy Bloemhard
teamleider Voorst 1


pagina: 1