Het gastenboek bevat 34 berichten in 3 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2 3

geplaatst op 17-09-2023 14:34:02
KNSB team begint competitie met een nederlaag.

Gisteren speelde ons zaterdagteam de eerste wedstrijd in de 4e klasse tegen ASV 4. Naar verwachting 1 van de sterkere teams in deze klasse. Het ratingverschil was gemiddeld ongeveer 100 punten, maar dat weerhield ons er niet van om gewoon proberen te winnen. En met wat meer geluk was dat ook gelukt. We begonnen uitstekend. John Sloots zijn tegenstander begon vroeg in de partij al met de opmars van de a-pion. De ontwikkeling liep daardoor achter en dat werd door John genadeloos afgestraft, 1-0. Niet veel later zorgde ik voor de 2-0. Mijn tegenstander koos in het middenspel de verkeerde strategie, via een opmars in het centrum won ik beslissend materiaal. Daarna kwamen er 2 remises van Karl Denys en John de Boer. Dat was gewoon goed, want er zat niet veel meer in en daarmee behielden we onze voorsprong. Jammer genoeg was toen de koek op. Jacques van Gelder kreeg een aanval over de h-laan die niet tegen te houden was en verloor. Na de tijdscontrole waren er nog 3 partijen bezig, elke stelling was echter wat minder dan de tegenstander en daar kon helaas niets aan veranderd worden. L没tsen Dooper speelde met 2 paarden tegen 2 lopers en een mindere pionnenstructuur. De lopers hadden de ruimte en werden daardoor te sterk voor L没tsen. Richard van Tienhoven had een goede stelling voor de tijdscontrole verloren. In het eindspel sputterde hij nog lang tegen, maar zijn tegenstander bleef nauwkeurig spelen en rondde het vakkundig af. Tot slot Jeroen Bosch. Hij stond de hele partij in de verdediging, had zijn stelling uitstekend dichtgetimmerd en remise was wel op zijn plaats geweest. Maar om toch proberen een 4-4 score te halen ging Jeroen toch in de aanval. Zijn tegenstander anticipeerde heel goed op de riskante actie van Jeroen en counterde met een winnende tegenaanval. Hierdoor werd het uiteindelijk 3-5. Helaas dus een begin met een nederlaag, maar als we dit spelniveau en instelling kunnen vasthouden gaan we zeker nog wel punten scoren.

geplaatst op 17-09-2023 13:02:17
Er is dit seizoen ook nog een externe 4 tallen comp,mocht daar belangstelling voor zijn dan hoor ik dat graag.
Zal nog wel een klusje worden omdat in de overvolle agenda te plaatsen, maar dat zien we dan wel.

gr Henri

geplaatst op 13-06-2023 19:39:19
Kleine correctie, ik bedoel natuurlijk vanaf maandag 19 juni!!

geplaatst op 13-06-2023 19:38:40
Beste jeugd en seniorenleden. Vanaf komende maandag 19 februari gaan we weer schaken in het park in Voorst bij de Muziektent. Het is elke maandagavond tot het nieuwe schaakseizoen weer begint. We beginnen rond 19.00 uur. Het gaat altijd door, alleen bij regen en/of onweer natuurlijk niet. Ik hoop jullie allen te zien.

Groet,
Michiel Jansen

geplaatst op 07-06-2023 17:22:56
Voorst wint met 9-7 bij Twello.
Jim Bril, Lex Pieterse en Resit Uzun wisten alle 3 te winnen bij hun debuut in externe wedstrijden voor de VSC.
Voeg daar de mooie overwinning van Maarten aan toe ,en dan is het duidelijk dat de lagere borden ons de overwinning hebben bezorgd.Dat is wel eens anders geweest.
Er waren een aantal mindere partijen op de overige borden
John de Boer wist uiteindelijk het laatste punt te scoren,zodat we met de overwinning huiswaarts keerden.

geplaatst op 13-05-2023 02:52:52
De gezamenlijke slotronde van de SOS-competitie 1A is gisteren bij Lonneker gespeeld. Voorst 1 moest tegen het sterke Max Euwe 1, en dat werd een grote nederlaag, 7,5 - 0,5. Niet zo gek, de gemiddelde rating van Max Euwe was 1943, van Voorst 1651. Voorst werd in de eindstand voorbijgestreefd door Almelo, zodat wij 7e zijn geworden. Alleen onze voorzitter Henri Jansen wist remise te spelen, en bleef daarbij ongeslagen dit seizoen, vier remises en drie overwinningen.
Volgend seizoen dus een klasse lager.

Lutsen geplaatst op 12-05-2023 10:45:01
Hoi Koen,

Waarschijnlijk ligt het aan je browser. Probeer eens de browser ingonito op te starten. Bij chrome is dat shift+ctrl+n. Waarschijnlijk zie je dan wel de einstand van groep B.

geplaatst op 11-05-2023 21:51:46
Dank voor de organisatie van het Ovk.

Helaas kan ik de eindstand nog niet zien van de B groep. De overige groepen zijn wel weergegeven. Hopelijk kunnen jullie dit zichtbaar maken.

Tot volgend jaar馃榾

Groetjes Koen

geplaatst op 22-04-2023 23:07:06
Arnhemse Schaakacademie 2 - Voorst 1: 4-4

Voorafgaand aan deze laatste wedstrijd in de KNSB-competitie stonden beide teams exact gelijk in de ranglijst. Iedereen kon vrijuit spelen want er stonden geen grote belangen meer op het spel. Het werd een leuke schaakmiddag, we kwamen op achterstand doordat Jacques van Gelder verloor. Gelukkig trok Richard van Tienhoven de stand weer gelijk. Daarna werd het een remisefestival, al wil dat niet zeggen dat er niet geknokt werd voor de punten. Achtereenvolgens speelden Karel Denys, Henri Jansen (keurig op bord 1!), John Sloots, L没tsen Dooper en John de Boer remise. Na de tijdscontrole was ikzelf alleen nog bezig. Na een moeizame opening kreeg ik wat meer controle over de stelling, wist ook een pion te winnen, maar daardoor werd het loperpaar van mijn tegenstander wel erg sterk. Ik kon het wel goed verdedigen, waardoor ook mijn partij in remise eindigde. Door dit gelijkspel zijn we op een gedeelde 4e plaats geeindigd deze competitie. Een keurig resultaat, ook gezien het feit dat onze op papier sterkste speler Jeroen Bosch 3x niet kon meespelen. We hebben dit jaar 2 topscorers, zowel Richard van Tienhoven als L没tsen Dooper scoorden 5 uit 8

geplaatst op 16-04-2023 11:04:37
Bekerfinale 2022/2023 VSC

Een bijzondere finale dit jaar, voor zover ik weet is het nog nooit voorgekomen dat twee broers (Henri en Michiel Jansen met) om de felbegeerde titel van bekerwinnaar streden.
Na twee uur spelen leek alles nog volledig in evenwicht met slechts 2 pionnen van het bord, hoewel Henri een aantal ver opgerukte pionnen heeft en wat meer tijd op de klok.
Ik speel zelf niet op dit niveau maar mij leek dat Henri na 2uur45min met Lh5 het spel op de wagen bindt. Zoals het er voor mij uitzag weet Michiel in de volgende 45min de aanval van Henri te pareren en met zijn tegenaanval hem zodanig in het nauw te brengen dat Henri de partij op moet geven.
Michiel gefeliciteerd, Henri volgend jaar weer een kans.

geplaatst op 12-04-2023 09:17:14
Tekenend voor het hele seizoen, was Hoevelaken gisteravond met 5,5 - 0,5 te sterk voor ons. John de Boer wist ons met een remise van de hatelijke 0 af te houden. Hoevelaken is kampioen aangezien Barneveld van denk en zet uit Hattem won.

geplaatst op 01-04-2023 22:36:57
Voorst 1 - Wageningen 2: 1陆 - 6陆
Ons zaterdag KNSB-team heeft vandaag een ruime nederlaag geleden tegen koploper Wageningen 2. Hoewel we zeker niet slecht geschaakt hebben was over het algemeen het klasseverschil wel duidelijk. Onze doorgaans stabiele spelers Jeroen Bosch en Richard van Tienhoven kwamen allebei moeilijk te staan en de tegenstanders wisten daar prima mee om te gaan. Ook Henri Jansen had toen al zijn koning moeten omleggen. Jacques van Gelder kwam prima uit de opening, maar in het middenspel liet zijn tegenstander zien een betere schaker te zijn. Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee zeker niet! Jacques Kuiper had een veelbelovend offer gedaan, maar zijn tegenstander wist de koningsaanval goed te pareren en dus verloor Jacques jammerlijk. Ikzelf kwam goed uit de opening, maar mijn tegenstander verdedigde nauwkeurig en zo bleef de stelling de hele partij in evenwicht, remise dus. L没tsen Dooper speelde wederom erg sterk en leek zijn tegenstander op de knie毛n te hebben. Mede door tijdsdruk miste hij de beste voortzetting en daardoor werd het remise. En ook John Sloots speelde een berepartij. Mooi voordeel gepakt in het middenspel, maar met ongelijke lopers is een pion voordeel niet altijd voldoende. Wellicht heeft John een winnende voortzetting gemist, maar zijn tegenstander verdedigde secuur. Hierdoor gaat Wageningen over 3 weken in de laatste ronde spelen voor de titel, wij mogen naar Arnhem tegen Schaakacademie spelen met als inzet een plek in het "linkerrijtje"
Groet, Michiel


pagina: 1 2 3