Het gastenboek bevat 31 berichten in 3 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2 3

geplaatst op 22-04-2024 07:23:49
Voorst 1 verliest laatste wedstrijd in Nijverdal tegen kampioen ENO: 6-2
Afgelopen zaterdag speelden we de laatste wedstrijd. Als middenmoter stond er voor ons niets meer op het spel, ENO moest 4-4 spelen om definitief kampioen te zijn. Zij begonnen ook sterk. Jacques van Gelder maakte een fout wat direct werd afgestraft. Daarna verloren onze invallers Henri Jansen en Rolf van Agtmaal. Ze speelden prima, maar het ratingverschil van meer dan 200 maakte duidelijk het verschil. Speciaal dank voor Rolf die als 80-plusser zijn debuut maakte in de KNSB competitie terwijl hij vrijdag ook al gespeeld met het 2e! Vervolgens pakte ENO het zo gekoesterde 4e bordpunt door remises van John de Boer en Richard van Tienhoven. Lûtsen speelde prima, maar ook zijn tegenstander had een hogere rating en speelde een klein voordeel prima uit. Karl Denys zorgde voor een mooie overwinning door prachtig aanvalsspel. Ikzelf had de eindstand dragelijker moeten maken. Na de tijdcontrole stond ik veel beter, maar het beste schaak was er ineens vanaf en aan het einde maakte ik ook nog een blunder waardoor zelfs remise niet meer mogelijk was. Deze partij was wel typerend voor ons seizoen. We hebben heel over het algemeen goed geschaakt, maar dat werd soms afgewisseld met mindere wedstrijden.

geplaatst op 20-04-2024 12:22:25
Voorst 2 - Lochem  3,5- 2,5

Gisteravond konden we het seizoen goed afsluiten met een zege  in de kerk van Lochem. Het was al snel 3-0 door flitsende overwinningen van Maarten, Paul en Harry. Daarna werd het spannender. Dick kreeg een aanval om de oren. De partijen van Wim en Rolf duurden langer. Rolf had het betere van het spel en nam tactisch genoegen met remise. Wim kwam niet onder de dreiging uit en verloor.

geplaatst op 09-04-2024 09:48:52
Voorst 2 - Pallas 2   2-4

Het waren stuk voor stuk spannende partijen, maar zoals wel vaker dit seizoen was de tegenstander weer een stukje doortastender. Het gevolg, een 2-4 nederlaag. Remise voor Rolf en Harry. Maarten wist te winnen.

geplaatst op 05-04-2024 08:08:55
Ons eerste SOS-team is gisteren kampioen geworden tijdens de slotronde in Borne!!
Vooraf was een 3-3 al voldoende tegen Park Stokhorst 1, maar we gingen voortvarend van start met snelle overwinningen van Michiel Jansen, John de Boer en Henry Veneman. Vervolgens pakte Jeroen Nikkels het winnende halfje, ook Guide van Heuvelen en Lûtsen Dooper speelden remise. Waardoor de uitslag op 4,5 - 1,5 uitkwam.
Mogelijk komt onze "freelance journalist" Maarten Jansen nog met een groter verslag, wellicht zelfs met een foto.

Groet, Michiel

geplaatst op 23-03-2024 19:27:06
Herstel Voorst 1 in Apeldoorn tegen Schaakstad 3: 2,5 - 5,5

Na de pijnlijke nederlaag vorige ronde tegen Hardenberg moesten we vandaag nog even aan de bak om definitief uit de degradatiezone te blijven. Dat lukte prima. Na een keurige remise van Jacques van Gelder kwamen we achter door een nederlaag van John de Boer. Richard en Jeroen hadden goede tegenstanders en moesten genoegen nemen met remise. Maar dat was prima voor ons, aangezien ikzelf met goed aanvalspel de winst pakte en John Sloots een winnend eindspel had bereikt. Waardoor we ineens met 3,5 - 2,5 voorstonden. De partij van Lûtsen was cruciaal. Door een ingewikkelde damezet op c1 werd een ogenschijnlijke remisestelling ineens een ingewikkelde partij. Lûtsen deed het lange tijd goed, daarna even wat minder, maar zijn tegenstander misste de juiste voorzetting op zet 40 waardoor Lûtsen won. De koek was nog niet op, oud clublid Marcel Kraaijkamp nam tegen Karl Denys teveel risico waardoor Karl het eindspel alsnog wist te winnen. Door deze overwinning staan we weer in de middenmoot. De laatste ronde spelen we tegen de hoogstwaarschijnlijke kampioen ENO in Nijverdal

geplaatst op 13-03-2024 18:19:46
!e SOS team bijna kampioen.
Met een 4-2 overwinning werd Borne verslagen.Met nog een ronde te gaan staan we 2 matchpunten voor op de nummer 2 en meer bordpunten.
John de Boer opende de scoren gisteren, zijn tegenstander greep volledig mis in de opening. Guido zorgde voor de 2-0 door continu met Dame en loper druk op de koningstelling van zijn opponent te houden.
Lutsen wist een pion voorsprong tot het verre eindspel volledig uit te melken.
Jacques zorgde voor de overwinning met een gevaarlijke opgerukte vrij pion.
Toen was de koek op voor Voorst. Michiel werd door een klein foutje in de opening afgestraft.
Henri  J speelde niet eens zo slecht, maar een tegenstander met een rating van over d 2000, was zelfs voor onze voorzitter te machtig ;)

geplaatst op 05-03-2024 10:14:07
Voorst 2 verliest met 4,5 - 1,5 van Ons Genoegen,

Harry begon sterk voor ons met een mooie zege. Ook Wim speelde sterk. Hij had de opening goed voorbereid zoals de voorzitter zei, maar een verloren pion nekte hem uiteindelijk wel. Rolf hield het op een verdienstelijke remise. Paul, Dick en Maarten hadden alle drie wel mogelijkheden, maar konden ook geen van drieen potten breken.

Lutsen geplaatst op 01-03-2024 13:07:32
Op 1 maart zijn de ratingen onder de 2000 opgeschaald. Dit betekent een hogere rating voor de meeste spelers van de Voorster schaakclub. Een uitleg voor deze verhoging is gegeven op https://schaakbond.nl/aanpassingen-ratings-per-1-maart/

geplaatst op 13-02-2024 09:18:27
Voorst 2  -  Zutphen 2  4-2

Weer eens een overwinning voor het 2e team. Ondanks dat we tegen 5 speelden, moesten we nog hard vechten voor de matchpunten. Dick won vrij vlot. Rolf verloor ( na eigen zeggen werd hij geveegd) Wim behaalde een mooie zege. Harry en Maarten moesten hard werken voor een remise

geplaatst op 06-02-2024 17:12:59
Het 1e SOS team heeft gisteren met 5,5  - 0.5 gewonnen van Vrimot 1 uit vriezenveen. We hebben nu het kampioenschap in eigen hand.
Lutsen moest als enige de punten delen. Guido, Jeroen N ,Jacques K, Michiel en ondergetekende behaalden keurige overwinningen.

geplaatst op 04-02-2024 20:17:45
WSG Winterswijk 2 - Voorst 1 : 3-5
Na een lange zaterdag heeft het KNSB team gisteren gewonnen van Winterswijk 2. We begonnen goed met een snelle zege van Jacques van Gelder, die zijn tegenstander al snel in de houdgreep had. Daarna duurde het lang en was er een mooie strijd op de borden te zien. Zoals gebruikelijk eindigden veel partijen vlak voor de tijdscontrole. Karl Denys kreeg een flinke aanval op zijn koning welke hij niet kon tegenhouden. Daarna speelden Lûtsen Dooper en John Sloots degelijke remises. Michiel Jansen bracht Voorst weer op voorsprong. Zijn tegenstander ging door de tijd, maar het eindspel was al gewonnen voor Michiel. Na de tijdscontrole had Richard van Tienhoven inmiddels een gewonnen stelling bereikt. 2-4 dus, tijd voor Jeroen Bosch om remise aan te bieden. Echter de gastheren knokten voor een 4-4 score. John de Boer stond de hele tijd iets minder en kon net geen remise houden. En de tegenstander van Jeroen Bosch ging in een slechtere stelling gewoon rommelen en daardoor raakte Jeroen toch uit zijn ritme. Jeroen kwam een kwaliteit achter, leek te gaan verliezen, maar dankzij een goede vrijpion kon hij uiteindelijk toch winnen. Door deze mooie overwinning staan we weer in de middenmoot. Na 6 van de 9 ronden is alles nog mogelijk. De nummer laatst kan in theorie zelfs nog gelijk komen met de huidige nummer 1. Kortom een spannende competitie waarin we zitten.  Groet, Michiel

geplaatst op 23-01-2024 11:26:01
25-03-2024 ½ finale beker

Michiel Jansen – Dick Hoekman
Esther Konijnenberg – Lutsen Dooper


pagina: 1 2 3