Het gastenboek bevat 23 berichten in 2 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2

geplaatst op 27-11-2022 00:45:31
Flinke nederlaag Voorst 1 tegen ENO 1: 1½-6½
Het KNSB-team heeft vandaag verloren van het sterke ENO uit Nijverdal. Dat het lastig zou worden was verwacht, aangezien de tegenstander op elk bord gemiddeld bijna 200 ratingpunten meer had. Toch gaven de schakers uit Voorst goed partij. Maar het stond voor de tijdscontrole al 0-4. Nederlagen waren er voor Henri Jansen, Michiel Jansen, Jacques van Gelder en John Sloots. Ondanks goed spel, vooral Henri gaf een betere stelling uit handen. Richard van Tienhoven liet zijn tegenstander kansloos, fraaie overwinning tegen een op papier betere tegenstander. Jeroen Bosch kon een toreneindspel net geen remise houden en moest ook opgeven. Ook Lûtsen Dooper hield lang stand, maar het loperpaar in combinatie met sterke centrumpionnen was teveel van het goede. Gelukkig speelde John de Boer een sterke partij. Het eindspel speelde hij heel goed, de winst leek binnen, maar door wat onnauwkeurigheden en goed verdedigen van de tegenstander werd het toch remise.

geplaatst op 16-11-2022 20:20:05
Een kleine toelichting  op de condoleance van a.s. Maandag 21-11.  Harry Teunissen is overleden,en zijn laatste wens was om de condoleance in de kantine te houden.
Voor iemand die bijna zijn hele leven op het voetbalveld rond liep is het een kleine moeite om aan die wens gehoor te geven.

gr Henri

geplaatst op 09-11-2022 08:50:53
PSV DODO - Voorst 2   4-2

Gisteravond was de tegenstand tijdens een vlotte schaakavond een maatje te groot. Paul, Maarten, Lammert en Harry Schurink verloren. Winst was er voor John de Boer en Esther.

geplaatst op 05-11-2022 23:42:02
Voorst 1 wint bij UVS 3: 2,5 - 5,5
Het zaterdagteam heeft een belangrijke overwinning behaald in Nijmegen bij UVS 3. Aan het begin liet Voorst zich niet van zijn beste kant zien doordat een aantal spelers te laat waren. Gelukkig ging het achter het bord een stuk beter. We moesten het doen zonder Jeroen Bosch, maar Henri Jansen speelde aan bord 1 keurig remise! Even later kwamen we op achterstand door verlies van John Sloots, maar al gauw trok Jacques van Gelder de stand weer gelijk met een mooie overwinning. Richard van Tienhoven en Michiel Jansen wisten vervolgens een voorsprong van 3,5 - 1,5 te bewerkstelligen. Helaas verloor John de Boer, beide spelers speelden mooi op de aanval met ongelijke lopers, het pakte voor John net niet goed uit. Lûtsen Dooper zorgde voor de overwinning, een pion voorsprong in het eindspel was voldoende. Karl Denys leek heel snel te winnen want na de opening stond hij een stuk voor. Maar zijn tegenstander was erg taai en het lukte Karl mede door vermoeidheid het maar niet af te maken. Juist toen zijn tegenstander de stelling weer op remise kon zetten ging hij door de vlag. Dus toch nog een overwinning voor Karl. Over 3 weken mogen we weer, tegen ENO uit Nijverdal. Daar hebben we vorig jaar van verloren, dus dat moeten we maar proberen goed te maken.

geplaatst op 04-11-2022 09:29:40
Een nipte nederlaag gisteravond in Rijssen. Invallers Maarten en Esther moesten hun meerdere erkennen. Henri en Willem kwamen niet verder dan remise,ook Rolf kwam remise overeen.
Karl en Lutsen wonnen ,en uiteindelijk verloor Michiel. 4,5 - 3,5 nederlaag tegen een jong team.

geplaatst op 12-10-2022 11:42:28
hallo clubleden,
door een foutje bij ronde 1 van de beker zit ik op een verkeerd aantal en zijn voor de 2e ronde 4 mensen vrijgeloot, te weten.
Jacques Kuiper
Esther Konijnenberg
Harry Schurink
Willem Geurink

de rest van de wedstrijden (14-11-2022) is als volgt:
Richard van Tienhoven - Gerrit Witteveen
Michiel Jansen - Wilma Dolman
Femke Asma - Henri Jansen
John de Boer - Harrie Saris

groeten Harrie

geplaatst op 08-10-2022 23:49:35
In de KNSB-competitie is Voorst 1 begonnen met een 4-4 gelijkspel tegen WSG 2 uit Winterswijk. Net als in andere jaren waren beide teams weer aan elkaar gewaagd. John Sloots had een snelle remise, de stelling was ook continu in evenwicht. Daarna ging het wat minder door nederlagen van John de Boer en Henri Jansen. Maar andere stellingen zagen er goed uit dus er was nog volop kans. Michiel Jansen won in het middenspel een pion en wist dat in het eindspel af te ronden naar winst. Ook Jeroen Bosch wist een pion meer in het eindspel naar winst af te ronden, dus stond het weer gelijk. Lûtsen Dooper was nog herstellende van een oogoperatie, maar speelde een mooie spannende partij. Onduidelijk of er winst in zat, het werd remise. Er lagen nog steeds winstkansen, helaas kon Jacques van Gelder deze niet benutten en liet hij zijn tegenstander ontsnappen met remise. Toen leek het alsnog mis te gaan, maar Richard van Tienhoven speelde een toreneindspel met een pion minder erg goed, waardoor hij een verdiende remise scoorde. Eindstand 4-4. Op een of andere manier lukt het ons elke keer net niet om van dit team te winnen. De volgende ronde is 5 november, dan gaan we op bezoek bij UVS in Nijmegen.

Groet, Michiel

geplaatst op 04-10-2022 17:25:40
Een volle schaakarena gisteren in Voorst Lang geleden dat de kantine zo goed bezet was met 40 schakers.
Nu nog proberen wedstrijden te winnen, want dat zat er gisteravond niet echt in.De schakers uit Hardenberg wisten met 5,5 - 2,5 te winnen van ons eerste SOS team.
Voorst 2 kreeg keiharde klappen van het sterke 2e team van Ermelo,liefst 0 - 6 !.

Er werd na afloop overigens nog wel lang nagebabbeld over van alles en nog wat, :-P

geplaatst op 17-09-2022 10:53:42
hallo leden VSC,

a.s. maandag 19/9/2022 doe ik de loting voor de bekercompetitie van dit jaar.
tot 21:00 kun je dan nog inschrijven.
maandag 26/9 is de 1e ronde

groeten Harrie

geplaatst op 19-06-2022 17:12:01
Vanaf Maandag a.s.  20-6-22  Schaken in het park in Voorst bij de muziektent.

vanaf 18:30   alleen bij goed weer.

geplaatst op 31-05-2022 18:48:03
Voorst wint massakamp tegen Twello met 8 -4 .
na 2 jaar geen massakamp te hebben gespeeld tegen onze buren uit Twello,kon het gisteravond eindelijk weer een keer.
We hopen maar dat we deze traditie weer voort kunnen zetten,
Volgend jaar dus in Twello.

geplaatst op 22-05-2022 23:25:35
Voorst 1 - Caissa Elburg 1 : 3-5
Ons zaterdagteam heeft gisteren in de laatste ronde verloren. Tegen Caissa uit Elburg werd verloren, wellicht had er meer ingezeten. Invaller Henri Jansen had pech dat de tegenstander de speler met de hoogste rating op een wat lager bord had gezet. Henri speelde goed, maar liep na een klein foutje achter de feiten aan. John Sloots had een hele scherpe partij waarin hij niet echt prettig uit de opening kwam. Zijn tegenstander buitte het voordeel goed uit en daardoor stonden we met 0-2 achter. Het werd zelfs 0-3 toen onze andere invaller John de Boer verloor. Hij overleefde een koningsaanval, maar niet zonder kwaliteitsverlies wat hem ook de partij kostte. Gelukkig wist ikzelf te winnen, nadat mijn tegenstander door een foute afruil een stuk verloor kwam de overwinning niet meer in gevaar. Er waren nog kansen om terug te komen, maar de overige partijen werden allemaal remise. Bij Jaap Staal een terechte uitslag, Jacques van Gelder stond wat minder en kon tevreden zijn met remise. Jeroen Bosch en Richard van Tienhoven speelden allebei uitstekend, bereikten stellingen met goede winstkansen, maar het moet gezegd. Hun tegenstanders wisten met goed tegenspel alsnog de weg naar remise te vinden. Daardoor kwam de eindstand op 3-5. Dit was onze laatste wedstrijd dit seizoen in de KNSB competitie, we zijn netjes in de middenmoot geeindigd.

Michiel Jansen


pagina: 1 2