Het gastenboek bevat 21 berichten in 2 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2

geplaatst op 23-04-2022 17:55:41
Voorst 1 - Borne 1: 6-2
Vandaag heeft ons KNSB-team de een na laatste competitiewedstrijd gewonnen tegen Borne 1. Borne stond onderaan en we hadden verwacht dat zij in de strijd tegen degradatie en tegenaan zouden gaan. Dat viel erg tegen, want ze kwamen helaas maar met 6 spelers. Jeroen Bosch en Richard van Tienhoven konden daardoor helaas niet spelen. Vervolgens hadden ze de opstelling ook nog enigszins tactisch ingericht. Hun beste speler was opgesteld op bord 5. Maar daar kwam hij John Sloots tegen die heel degelijk zijn tegenstander op remise hield. Wat opviel is dat met deze achterstand een aantal spelers van Borne remise aanbood. Jacques van Gelder sloeg het aanbod af, omdat hij iets beter stond, maar uiteindelijk werd het toch remise. Ook Lûtsen Dooper speelde een degelijke remise. Michiel Jansen kreeg ook een remiseaanbod, maar hij had in het begin al een stuk gewonnen en hield dit voordeel vast en won eenvoudig. Invaller Karl Denys won ook en daarmee was de winst al binnen. Compliment voor Jaap Staal. Hij stond in het eindspel wat minder, maar liet zien een goede eindespelkennis te hebben en zette het om in een betere stelling. Niet genoeg om te winnen, maar wel een keurige remise. Met deze overwinning zijn we terug in de middenmoot, we moeten nog 1 wedstrijd op 21 mei. De uitgestelde wedstrijd van december.

Groet, Michiel

geplaatst op 02-04-2022 23:27:51
ENO 1 - Voorst 1: 5-3
Helaas heeft KNSB team vandaag verloren in Nijverdal van ENO. Naar het gelijke spel tegen de koploper in de vorige ronde, hadden we ook tegen dit hoog geplaatst team weer kansen. Richard van Tienhoven speelde weer goed en bracht ons op voorsprong, vlot daarna speelden John Sloots en Jacques Kuiper remise. Helaas verloor Jacques van Gelder, waardoor de stand weer in evenwicht kwam. Ikzelf kon een goede aanval van mijn tegenstander niet tegenhouden zodat we achter kwamen. Maar er waren zeker nog kansen op de overige 3 borden. Maar zowel Jaap Staal als Jeroen Bosch zagen hun goede, wellicht gewonnen stellingen in rook opgaan. Waardoor we ineens met 5-2 achterstonden. Lûtsen Dooper zag zijn goede aanvalsspel wel beloond met een overwinning, wat de nederlaag wat dragelijker maakte. Jammer, als team goed gespeeld tegen een sterke tegenstander, met nog 2 ronden te gaan moeten we zeker nog wel wat punten kunnen pakken.

geplaatst op 15-03-2022 17:28:47
Voorst 1 wint in de SOS comp met 6,5 -1,5 van Zutphen.

Later misschien meer.

geplaatst op 12-03-2022 18:48:13
Voorst 1 - PSV DoDO / Barneveld 2: 4-4

Vandaag heeft het zaterdagteam gelijk gespeeld tegen de koploper. Hoewel de bezoekers uit Putten/Barneveld bovenaan stonden ging de strijd van begin af aan gelijk op. Jaap Staal was gelukkig weer van de partij en won via een mooie aanval op de koning. Henri Jansen had met zwarte een hele scherpe franse variant. Door stukverlies werd het een nederlaag, even later liet Richard zien dat je met zwart in een franse opening zeker kan winnen, mooi aanvalspel! Helaas maakte Jeroen Bosch in een goede stelling een fout waardoor hij een kwaliteit verloor en daarmee de partij. Maar Jeroen heeft natuurlijk al goed voor ons gescoord. Jacques van Gelder had een gelijke stelling en remise leek ook wel gunstig gezien de andere borden. De lopers van John Sloots waren beter dan de paarden van zijn tegenstander, hij maakte het fraai af. Vervolgens verloor Lûtsen de partij, ik dacht dat hij wel goed stond, maar heb niet kunnen zien wat er fout is gegaan. Rest nog de partij van mijzelf. Een koningsaanval van mij in het middenspel werd afgeslagen, toch kon ik nog een eindspel op het bord toveren die winstkansen bood. Maar wederom verdedigde mijn tegenstander secuur. Ik had het wellicht ergens nog beter kunnen doen, heb lang doorgespeeld om te winnen maar helaas bleef ik steken op remise. Door deze 4-4 blijven we met nog 3 ronden te spelen in de middenmoot. Volgende ronde is op 2 april, dan mogen we op bezoek in Nijverdal.

geplaatst op 09-03-2022 10:48:55
VSG 2 - Voorst 2. 2,5-3,5

Een niet onfortuinlijke zege gisteravond in Ermelo. Henk en Paul verloren. Rolf speelde remise. Overwinningen voor Harry, Maarten en Esther. Laatstgenoemde opende de score met een klinkende zege. Wat natuurlijk niet verbaasde na de knappe remise van vrijdag. Ook wist zij last minute Henk nog te strikken zodat we toch compleet waren (Henk dank voor het snelle handelen).

geplaatst op 05-03-2022 10:10:55
Voorst 1 verliest met 5,5 - 2,5 van de Pion uit Groesbeek.
Nederlagen Voor Guido, Jacques K, en John E.
Remises voor Henri, Karl D,Jacques v G, Esther en Maarten.

geplaatst op 12-02-2022 08:20:25
Ons 1e SOS team heeft gisteren met 6-2 verloren ZSG 1 uit Zwolle. Aan het begin v d avond werd al duidelijk dat de zwollenaren dik favoriet waren met enorm ratingverschil.Jeroen B Henri en invaller Willem speelden zeker niet slecht maar werden simpel weg op waarde geklopt.3 tegenstanders met een rating over de 2100.Michiel speelde de spannendste partij v de avond met winstkansen over en weer in de tijdnoodfase,uiteindelijk een remise.Remise was er ook voor Karl Denys.Paul op het laatste moment opgetrommeld leek aanvankelijk overspeeld te worden,ware het niet dat hij een kans kreeg om terug te komen ,en die pakte hij remise.Ook invaller John Eekhuis speelde een keurige remise.Onze laatste invaller Daan verloor na een goed gespeelde opening,maar misrekende zich in een combinatie.

geplaatst op 11-02-2022 16:44:24
Ons 2e team heeft gisteravond met 3,5 - 2,5 verloren tegen Caisa. Gerrit Witteveen vergaloppeerde zich in een afruil waardoor we met 1-0 achterkwamen. De andere 2 invallers, Fred en Esther wisten beide keurig te winnen. Ik had een mooie stelling, maar ging uiteindelijk met 2 pionnen minder het eindspel in. De vraag blijft of ik een winstaanval gemist heb. In ieder geval nog geen moed / zin gehad om het na te spelen. Rolf speelde een delijke remis aan bord 1. Hierdoor kwam uiteindelijk alles op de schouders van Harry. Bij het ingaan van het eindspel had zijn tegenstander de koning beter gepositioneerd. Dit wist hij overigens ook keurig om te zetten in winst. Volgende keer maar weer beter.

geplaatst op 05-02-2022 20:12:50
Nog een kleine toevoeging op het verslag.
Nogmaals dank aan de invallers Henri, John en Harry.
Ze hebben 1½ gescoord, keurig geschaakt!

geplaatst op 05-02-2022 20:11:12
KNSB-team onderuit in Apeldoorn.
Door de versoepelingen kon er weer geschaakt worden in de KNSB-competitie. Iedereen blij, maar Corona is nog niet verdwenen en het was door afzeggingen wat lastiger om een 8-tal bij elkaar te krijgen. Maar laat ik vooral niet klagen, de teamleider van Schaakstad Apeldoorn 3 moest voor zichzelf een vervanger zoeken door een positieve test. Invaller Harry Schurink had de pech dat hij tegen Marcel Kraaijkamp moest, nog een bekende van ons natuurlijk. Hij kende de zwakheden van Harry en wist een stuk en daarmee de partij te winnen. Daarna heb ik het allemaal niet echt kunnen volgen omdat ikzelf veel tijd gebruikte, wat overigens niet hielp. Toen de tijdcontrole voorbij was zag ik dat Lûtsen had verloren, invaller John de Boer remise had evenals Jacques van Gelder. Richard van Tienhoven won zijn partij, een zwarte pion op e3 leek er gevaarlijk uit te zien, maar dat bleek niet zo te zijn. Jeroen Bosch speelde weer uitstekend op bord 1, maar zijn tegenstander hield de zaak goed in evenwicht, remise dus. Ikzelf was door een verkeerd ingeschatte grote afruil van stukken in een redelijk kansloos eindspel beland met een pion minder. Mijn tegenstander speelde dat netjes uit. Daarmee was de nederlaag al een feit. Invaller Henri Jansen was nog bezig. Hij had een gewonnen stelling, maar dat was ontstaan uit een situatie waarin hij eerst slechter stond. Dat kostte nogal veel energie, waardoor hij in het eindspel niet verder kwam dan remise. Daardoor was de eindstand dus 5-3 voor AMEVO Apeldoorn 3. Het was even wennen, schaken in een zaal met 68 mensen, laten we hopen dat dit spoedig weer de normaalste zaak van de wereld gaat worden.
We staan nu in de middenmoot halverwege het seizoen met 2 nederlagen en 2 overwinningen, de volgende ronde is op 12 maart in Voorst tegen het sterke PSV Dodo/Barneveld

Groet, Michiel

geplaatst op 15-01-2022 12:44:58
Maandag 17 Januari weer schaken verdere info volgd.

Ik heb er zin in !!!

geplaatst op 27-11-2021 22:49:54
KNSB team boekt knappe zege bij O & O in Kampen: 2-6
Vooraf:
Ging de wedstrijd door met strengere Corona regels op komst? Dat was de vraag de afgelopen dagen. Hoewel lang niet alle KNSB wedstrijden gespeeld zijn vandaag ging onze wedstrijd gewoon door. Met een door de gastheren uit Kampen een keurig Corona-proof speellocatie, met fraaie spatschermen boven het bord die niet vervelend in de weg zaten.
De wedstrijd:
Vandaag speelden wij tot dusverre onze beste wedstrijd van het seizoen. Jaap Staal en Jacques Kuiper konden niet meedoen, maar gelukkig hadden we goede invallers. Henri Jansen is niet alleen een goede wedstrijdleider voor dit team, maar ook een goede invaller. Hij tekende voor de eerste overwinning, via een mooie dubbele aanval won hij een stuk en daarmee de partij. Jeroen Bosch is momenteel onze man in vorm. Zijn tegenstander speelde agressief en aanvallend, maar de counter van Jeroen was fraai, mooi combinatiespel, 0-2. Michiel Jansen leek even voordeel te halen na de opening, maar zijn tegenstander trok de situatie snel weer in evenwicht. Maar gezien de voorsprong was de remise niet slecht voor Voorst. Richard van Tienhoven speelde met zwart handig zijn paarden op mooie velden in de vijandelijke linies. Het leverde uiteindelijk kwaliteitswinst op wat in het eindspel handig uitgespeeld werd. De winst werd binnengehaald door Jacques van Gelder. Vanaf zet 1 uitstekend spel wat leidde tot een solide winst. Invaller Karl Denys speelde ook mooi op de aanval. Hijzelf deed geen rokade, maar Kf1, toch was het de koning van de tegenstander die een onhoudbare aanval op zich af kreeg. Fraaie overwinning! Lûtsen leek voordeel te hebben, maar zijn tegenstander speelde goed in het toreneindspel, meer dan remise zat er niet in. John Sloots speelde ook een uitstekende partij tegen een sterke tegenstander. In een remise eindspel ging het uiteindelijk toch mis, pech voor John, remise had erin gezeten. Maar uiteindelijk toch een onverwachte grote overwinning voor het team.
Hoe verder:
De volgende ronde is 18 december. Of toch niet? Het is even afwachten hoe het verder gaat met de competitie. Tot dan maar hopen dat de corona cijfers de betere kant op gaan, zodat we de competitie toch af kunnen ronden.


pagina: 1 2