Het gastenboek bevat 32 berichten in 3 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2 3

geplaatst op 07-06-2023 17:22:56
Voorst wint met 9-7 bij Twello.
Jim Bril, Lex Pieterse en Resit Uzun wisten alle 3 te winnen bij hun debuut in externe wedstrijden voor de VSC.
Voeg daar de mooie overwinning van Maarten aan toe ,en dan is het duidelijk dat de lagere borden ons de overwinning hebben bezorgd.Dat is wel eens anders geweest.
Er waren een aantal mindere partijen op de overige borden
John de Boer wist uiteindelijk het laatste punt te scoren,zodat we met de overwinning huiswaarts keerden.

geplaatst op 13-05-2023 02:52:52
De gezamenlijke slotronde van de SOS-competitie 1A is gisteren bij Lonneker gespeeld. Voorst 1 moest tegen het sterke Max Euwe 1, en dat werd een grote nederlaag, 7,5 - 0,5. Niet zo gek, de gemiddelde rating van Max Euwe was 1943, van Voorst 1651. Voorst werd in de eindstand voorbijgestreefd door Almelo, zodat wij 7e zijn geworden. Alleen onze voorzitter Henri Jansen wist remise te spelen, en bleef daarbij ongeslagen dit seizoen, vier remises en drie overwinningen.
Volgend seizoen dus een klasse lager.

Lutsen geplaatst op 12-05-2023 10:45:01
Hoi Koen,

Waarschijnlijk ligt het aan je browser. Probeer eens de browser ingonito op te starten. Bij chrome is dat shift+ctrl+n. Waarschijnlijk zie je dan wel de einstand van groep B.

geplaatst op 11-05-2023 21:51:46
Dank voor de organisatie van het Ovk.

Helaas kan ik de eindstand nog niet zien van de B groep. De overige groepen zijn wel weergegeven. Hopelijk kunnen jullie dit zichtbaar maken.

Tot volgend jaar😀

Groetjes Koen

geplaatst op 22-04-2023 23:07:06
Arnhemse Schaakacademie 2 - Voorst 1: 4-4

Voorafgaand aan deze laatste wedstrijd in de KNSB-competitie stonden beide teams exact gelijk in de ranglijst. Iedereen kon vrijuit spelen want er stonden geen grote belangen meer op het spel. Het werd een leuke schaakmiddag, we kwamen op achterstand doordat Jacques van Gelder verloor. Gelukkig trok Richard van Tienhoven de stand weer gelijk. Daarna werd het een remisefestival, al wil dat niet zeggen dat er niet geknokt werd voor de punten. Achtereenvolgens speelden Karel Denys, Henri Jansen (keurig op bord 1!), John Sloots, Lûtsen Dooper en John de Boer remise. Na de tijdscontrole was ikzelf alleen nog bezig. Na een moeizame opening kreeg ik wat meer controle over de stelling, wist ook een pion te winnen, maar daardoor werd het loperpaar van mijn tegenstander wel erg sterk. Ik kon het wel goed verdedigen, waardoor ook mijn partij in remise eindigde. Door dit gelijkspel zijn we op een gedeelde 4e plaats geeindigd deze competitie. Een keurig resultaat, ook gezien het feit dat onze op papier sterkste speler Jeroen Bosch 3x niet kon meespelen. We hebben dit jaar 2 topscorers, zowel Richard van Tienhoven als Lûtsen Dooper scoorden 5 uit 8

geplaatst op 16-04-2023 11:04:37
Bekerfinale 2022/2023 VSC

Een bijzondere finale dit jaar, voor zover ik weet is het nog nooit voorgekomen dat twee broers (Henri en Michiel Jansen met) om de felbegeerde titel van bekerwinnaar streden.
Na twee uur spelen leek alles nog volledig in evenwicht met slechts 2 pionnen van het bord, hoewel Henri een aantal ver opgerukte pionnen heeft en wat meer tijd op de klok.
Ik speel zelf niet op dit niveau maar mij leek dat Henri na 2uur45min met Lh5 het spel op de wagen bindt. Zoals het er voor mij uitzag weet Michiel in de volgende 45min de aanval van Henri te pareren en met zijn tegenaanval hem zodanig in het nauw te brengen dat Henri de partij op moet geven.
Michiel gefeliciteerd, Henri volgend jaar weer een kans.

geplaatst op 12-04-2023 09:17:14
Tekenend voor het hele seizoen, was Hoevelaken gisteravond met 5,5 - 0,5 te sterk voor ons. John de Boer wist ons met een remise van de hatelijke 0 af te houden. Hoevelaken is kampioen aangezien Barneveld van denk en zet uit Hattem won.

geplaatst op 01-04-2023 22:36:57
Voorst 1 - Wageningen 2: 1½ - 6½
Ons zaterdag KNSB-team heeft vandaag een ruime nederlaag geleden tegen koploper Wageningen 2. Hoewel we zeker niet slecht geschaakt hebben was over het algemeen het klasseverschil wel duidelijk. Onze doorgaans stabiele spelers Jeroen Bosch en Richard van Tienhoven kwamen allebei moeilijk te staan en de tegenstanders wisten daar prima mee om te gaan. Ook Henri Jansen had toen al zijn koning moeten omleggen. Jacques van Gelder kwam prima uit de opening, maar in het middenspel liet zijn tegenstander zien een betere schaker te zijn. Was het dan allemaal kommer en kwel? Nee zeker niet! Jacques Kuiper had een veelbelovend offer gedaan, maar zijn tegenstander wist de koningsaanval goed te pareren en dus verloor Jacques jammerlijk. Ikzelf kwam goed uit de opening, maar mijn tegenstander verdedigde nauwkeurig en zo bleef de stelling de hele partij in evenwicht, remise dus. Lûtsen Dooper speelde wederom erg sterk en leek zijn tegenstander op de knieën te hebben. Mede door tijdsdruk miste hij de beste voortzetting en daardoor werd het remise. En ook John Sloots speelde een berepartij. Mooi voordeel gepakt in het middenspel, maar met ongelijke lopers is een pion voordeel niet altijd voldoende. Wellicht heeft John een winnende voortzetting gemist, maar zijn tegenstander verdedigde secuur. Hierdoor gaat Wageningen over 3 weken in de laatste ronde spelen voor de titel, wij mogen naar Arnhem tegen Schaakacademie spelen met als inzet een plek in het "linkerrijtje"
Groet, Michiel

geplaatst op 12-03-2023 00:36:14
Amevo Apeldoorn 3 - Voorst 1: 4-4
In de KNSB competitie heeft ons zaterdagteam een verdienstelijk gelijkspel gespeeld uit bij Apeldoorn 3. In de stand stond onze tegenstander 2 punten achter, dus ze waren van zins om van ons te winnen. We stonden ook al snel met 2-0 achter doordat zowel Henri als Richard door een blunder hun partij weggaven. Door overwinningen van Jeroen Bosch en John de Boer kwamen we weer goed terug, daarvoor had John Sloots al remise gespeeld. Jacques van Gelder wist uit een moeilijke stelling nog remise te halen en doordat Lûtsen Dooper evenals de vorige ronde weer een uitstekende overwinning haalde leek er zelfs nog een winst in te zitten. Helaas werd het 4-4 omdat ik zelf in een ingewikkelde stelling niet meer de juiste voorzetting vond en verloor. Maar door dit resultaat zijn we voor 95% wel zeker van klassebehoud. Iedereen heeft weer goed geknokt voor een goed resultaat vandaag.

geplaatst op 17-02-2023 00:27:40
Keiharde nederlaag tegen het sterke Pallas,met 6,5- tegen 1,5.
3 maal remise voor Karl Denys ,Henri en Willem.

Nederlagen voor Michiel ,Lutsen,Guido en de invallers Jacques Kuiper en Tom.

geplaatst op 15-02-2023 09:01:16
Voor Voorst 2 rest er niets anders dan wonden likken. Het waren stuk voor stuk echt wel goede partijen, maar uiteindelijk kregen we hem met 5,5 - 0,5 aan de broek tegen Denk en Zet. Harry Schurink redde de eer met remise.

geplaatst op 11-02-2023 19:58:36
Ons KNSB-team heeft vandaag een belangrijke overwinning geboekt in de 6e ronde.Thuis werd SMB uit Nijmegen verslagen met 5-3, waardoor we nog steeds netjes boven de degradatiestreep staan.

Later meer, groet Michiel


pagina: 1 2 3