Het gastenboek bevat 51 berichten in 5 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2 3 4 5

henri geplaatst op 10-03-2020 18:48:12
Voorst A 1 wint overtuigend van Pegasus uit Zwolle.We begonnen met gebak en gevulde koeken van Michiel,onze eerste bordspeler was jarig.Karl Denys voelde zich niet helemaal fit zei hij. Aan het schaakspel was het niet te merken hij veegde zijn tegenstander van het bord.Wat volgde was een remise van Jacques,daarna kwam er een klein kinkje in de kabel. Lutsen had een goede stelling ,maar maakte naar eigen zeggen een klote blunder :angry: Met vlot aanvalspel wist ik ons weer op voorsprong te zetten,Tom speelde een keurige remise. Jeroen zorgde voor de 4-2 voorsprong door een prima overwinning.Marcel maakte 5-2 met een voor mij onbekende franse opening. Onze jarige Job wist keurig remise te houden ondanks flinke tijdnood. Derhalve een prima overwinning,de 3e plaats lijkt al veilig en misschien zit er nog meer in het vat.

Rudy Bloemhard geplaatst op 07-03-2020 18:45:21
Voorst 1 - Caļssa Elburg 1.... 5 -3

We dachten dat het nergens meer om ging, hooguit de tweede of derde plaats. Dat is misschien nog steeds zo, maar Schaakstad Apeldoorn 3 heeft zomaar verloren vanmiddag, dus nu staan we weliswaar in matchpunten weer gelijk met de koplopers, maar nog steeds met een berg bordpunten minder. Bovendien moeten de Apeldoorners nog tegen de drie zwakste teams uit de poule. Maar we hebben dit seizoen niet goed gespeeld, dus promotie zou wel erg overdreven zijn.
We moesten vandaag in De Voorhof aantreden tegen Caļssa 1 uit Elburg. Dat zou op papier niet zo'n zware klus moeten zijn, maar we hebben dit seizoen te maken met vreemd papier, dus alles is mogelijk.
Ik blunder de laatste tijd nogal enthousiast, dus had ik mezelf voor straf aan het vierde bord gezet. Dat leverde een snelle en gemakkelijke winst op. Mijn tegenstander zette zijn stukken niet handig neer en hij liet zich sportief op de 20e zet matzetten (1-0).
Maar zo gemakkelijk werd het daarna niet. John Sloots probeerde met zwart subtiel te spelen, maar maakte het zichzelf alleen maar onnodig moeilijk. Hij kon geen tegenspel vinden, verloor een kwaliteit en de partij (1-1).
Jeroen Bosch had ook geen plezierige middag. Zijn sterke tegenstander Folke van Dorp offerde een stuk. Dat leek nogal speculatief, maar toen blunderde Jeroen zomaar een paard weg (1-2).
Het werd nog penibeler toen Jaap Staal zijn koning moest omleggen. Ik dacht dat hij wel goed stond, maar dat werd steeds iets minder. Opeens had ook hij een kwaliteit minder, waarmee hij de partij niet meer kon redden (1-3).
Omstreeks deze tijd zag het er naar uit dat Voorst zijn handen zou mogen dichtknijpen met een 4-4 eindstand. Maar toen keerde het tij. Kennelijk gaf de schaakkracht en ervaring toch de doorslag bij de overige borden, want vanaf dat moment begonnen de punten binnen te stromen. Marcel Kraaijkamp was weer terug uit Thailand, hoestte gelukkig niet op een enge manier en kon vanuit een niet bijzondere stelling toch steeds meer druk zetten op de zwarte stelling. Dat leverde uiteindelijk een mooi punt op (2-3).
Bij Richard leek er een ongelijk lopereindspel op het bord te komen met gelijke kansen. Maar met een paar torens nog aanwezig, kunnen er nog mogelijkheden zijn. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar opeens had Richard twee levensgevaarlijke vrijpionnen in het centrum. Toen hij ook nog de witte koning kon afsnijden was het snel gedaan (3-3).
Bij Michiel Jansen was het erg spannend. Hij stond eerst goed, maar gaf het daarna weg. In tijdnood was het een tactisch spektakel, waarin Michiel de handiger speler was. Dat leverde hem een winnende koningsaanval op, die ook tot mat werd doorgespeeld (4-3).
Daardoor had Lūtsen Dooper aan remise genoeg. Hij stond steeds een pion voor, maar leek moeilijk vorderingen te kunnen maken. Maar toch kon hij het uiteindelijk zijn tegenstander zo lastig maken dat hij, kort na vijf uur, het vijfde bordpunt kon laten bijschrijven (5-3).
Als team in zijn totaliteit niet heel erg indrukwekkend gespeeld vanmiddag, maar op het juiste moment kon er met vechtschaak toch nog een resultaat worden behaald. Alles dat we nog kunnen doen is om de laatste drie wedstrijden zo sterk mogelijk te spelen. De promotie naar de 3e Klasse KNSB is nog niet helemaal uit beeld.

Foto's:
https://photos.app.goo.gl/RR1dWkTdCs2jTuFRA

Rudy Bloemhard
teamleider Voorst 1

geplaatst op 19-02-2020 16:32:09
Teleurstellende avond Voorst a2

Gisteravond hebben we in Epe met 5-3 verloren van de Zeven Pionnen 2. Ikzelf won mijn Partij met een goedgeslaagde koningsaanval. Ook Harry Schurink wist na het winnen van een stuk de partij te winnen. Esther verloor haar partij, ondanks dat ze de hele tijd glad gewonnen stond. Ook Rolf stond gewonnen, maar toen het tijd was om te oogsten, begon de tijd ook te dringen en verloor hij zijn toren. Dick Hoekman kwam alleen maar beter te staan en zette ons weer op voorsprong. 2-3 daar waar 0-5 op zijn plaats was. De gifbeker was nog niet leeg. Paul Westhoff werd verslagen door de "zoon van" En ook John de Boer werd opzij gezet. De laatste hoop voor een Matchpuntje lag bij Guido. Hij had goede mogelijkheden, maar ging ten onder aan de tijdnood.

geplaatst op 16-02-2020 14:07:45
In januari hebben wij met zn vijven (Fred, Esther, Koen, Tom en ik) in Wijk aan Zee meegedaan met Tata Steel. Michiel en ik hebben daar toen kort over bericht. Tata Steel is enorm qua omgeving en aantal deelnemers uit Nederland en daarbuiten, van alle niveaus. Daarnaast is er een heel gezellige bar voor een analyse en een of meerdere drankjes !

Op de clubavond heb ik al een paar keer geroepen dat het me leuk lijkt om in januari 2021 met een delegatie mee te doen aan de vierkamp (in t weekend 15/1 - 17/1) of door de week (18/1 - 20/1), 30 euro inschrijfgeld). We huren dan een huisje op een vakantiepark en spelen 3 partijen in drie dagen.

Ik ga iets boeken als er vijf leden dit een goed idee vinden en meegaan.

Wie gaan er mee ? Reactie hier of op de club bij mij.

Paul

henri geplaatst op 12-02-2020 11:22:21
De spelersbus van F C twente werd opgewacht in Enschede door supporters na de nederlaag tegen Emmen. Toen wij terugkwamen uit datzelfde Enschede ,met een nederlaag,was het rustig in Voorst. :

Tom zette ons keurig op voorsprong,en voelt zich prima thuis op bord 8 met een keurige score.Jeroen scoorde een solide remise met de zwarte stukken.Michiel verloor van een 2100+ speler,en ook Henri kwam er niet aan tegen een speler met zo"n 300 ratingpunten meer.Guido zijn invalbeurten lopen niet echt soepel,ook nu moest hij het onderspit delven.Karl speelt prima extern dit seizoen,ook nu won hij.
Bij Jacques loopt het dit seizoen ook stroef,ook nu een nederlaag. Lutsen tenslotte speelde een degelijke remise.
De titel aspiraties kunnen in de ijskast :(

geplaatst op 12-02-2020 01:10:38
Het 1e Voorster SOS-achttal heeft helaas met 3-5 verloren van Max Euwe in Enschede.
Tom en Karl wonnen, Lutsen en Jeroen remise, de rest verloor.

geplaatst op 05-02-2020 00:02:34
Ook Voorst V4 1 heeft zijn eerste punten heb zak! Na 2 wedstrijden verloren te hebben, hebben we vanavond met 1-3 gewonnen van Doetinchem.

Onze invaller Dick op bord 1 won in zet 6 al een dame tegen een loper! Dick speelde het keurig uit waardoor de 0-1 een feit was!

Op bord 2 zat ondergetekende. Ik kwam heel slecht uit de opening waardoor ik continu moest verdedigen. Opeens zag ik een torenoffer met een mat dreiging of dame winst. De tegenstander heeft het nog geprobeerd maar moest meerdere herkennen. 0-2.

Onze vaste lid Gerrit won heel snel een stuk en bleef heel koelbloedig spelen. Met stuks winst en heel veel dingen afgeruild besloot Gerrit continu de dame van de tegenstandster aan te vallen en die zette de dame op een veld die gedekt stond. 0-3 :-D

De winst was dus al binnen maar onze Henk op bord 4 was nog bezig. Hij stond een stuk achter maar probeerde nog alle zeilen bij te zetten om er toch nog een remise uit te slepen. De tegenstandster van Henk maakte het heel mooi af!

Kortom een hele mooie schaakavond en eindelijk de winst:-P   :-P   :-P   :-P

geplaatst op 04-02-2020 19:40:36
Kleine correctie Henri: Ik verloor toen niet maar speelde remise na verloren te hebben gestaan...

henri geplaatst op 04-02-2020 18:36:53
We blijven samen met Lonneker bovenaan staan,Lonneker heeft echter wel meer bordpunten.
Halverwege de avond zag ik niet zitten dat we een matchpunt zouden over houden aan deze wedstrijd.
Niemand stond echt beter,maar Tom wist het tij te keren met naar ik meen een paardvork.Michiel moest berusten in remise,en Guido(vervanger voor de zieke Jacques) werd er naar een goed gespeelde opening toch af gespeeld.Jeroen verloor ook,zonder slecht te spelen,maar de kwaliteit van zijn tegenstander bleek een maatje te groot. Karl was ook tevreden met remise,vorig jaar verloor hij nog van deze tegenstander.ik had in het middenspel een kwal gewonnen,maar om nu te zeggen dat ik een fijne stelling had,verre van dat.
Maar toen mijn tegenstander mijn Torens een vrije lijn gaf zat er een mat in 5 in.ik had hem gezien hij niet :-P   Lutsen maakte een klein foutje in het middenspel,verloor een pion.Zijn sterke tegenstander speelde het keurig uit.
Een 3-4 achterstand en Richard (vervanger voor de vakantieganger Marcel) nog aan het spelen in een beroerde stelling.Hij bleef echter stug verdedigen,zijn tegenstander had aan remise genoeg,maar wilde schijnbaar perse winnen. En toen...…………. gaf hij een toren weg.Een opluchting voor de onzen,en je zag zijn teamgenoten vertwijfeld rond kijken.

Op naar het volgende team uit Enschede ! ;)

Guido geplaatst op 04-02-2020 00:24:29
Het eerste SOS-team van Voorst mazzelt tegen Lonneker, 4-4. Later meer bericht

Rudy Bloemhard geplaatst op 03-02-2020 23:12:41
Voorst 1 speelt momenteel tegen Lonneker 1. Even een paar foto's gemaakt:
https://photos.app.goo.gl/HyKF3P1CshbbQjoEA

Rudy Bloemhard geplaatst op 01-02-2020 20:59:38
ENO 1 - Voorst 1 3½-4½

Het eerste team van Voorst heeft met veel geluk twee matchpunten overgehouden aan de wedstrijd tegen Ernst, Nut en Ontspanning 1. Na een toch nog vrij lange rit naar Nijverdal zag het er lange tijd niet naar uit dat er een overwinning in zou zitten.
Jaap Staal gaf het goede voorbeeld. Hij kwam goed uit de opening, drukte zwart terug naar achteren, won een kwaliteit en speelde het keurig uit (0-1).
Richard van Tienhoven moest een moeilijke beslissing nemen. Hij kon een stuk winnen, maar deinsde terug voor de gevolgen. Na de partij kon hij zich wel voor zijn hoofd slaan (zoals hij dat min of meer zelf verwoordde), want eigenlijk had hij er gewoon op in kunnen gaan en het punt opstrijken. zoals het nu ging verloor hij nog (1-1).
Ik speelde vreselijk slecht. Mijn tegenstander verloor veel tijd in de opening. Hij speelde op pionwinst waar dat niet verantwoord was. Daar ging ik natuurlijk graag op in. En daardoor kreeg ik al snel een winnende koningsaanval. Helaas begon ik onbedaarlijk te blunderen, waardoor ik in recordtempo al het voordeel weggaf en met een ruļne bleef zitten. Niet best (2-1).
Jacques Kuiper (invaller voor Marcel Kraaijkamp) zette de partij gezond op en kwam al snel goed te staan. Zijn tegenstander kon geen goed plan vinden en dat kostte hem een stuk. Jacques liet het daarna niet meer lopen (2-2).
John Sloots ging een paar keer door het oog van de naald. Ik geloof dat ik hem nog een keertje remise hoorde aanbieden. Maar toen ik later ging kijken had zijn tegenstander net geblunderd en zat er een gedwongen mat of damewinst in de stelling. Dat was de eerste meevaller voor ons (2-3).
Er waren toen nog drie partijen aan de gang. Jeroen Bosch stond een pion achter in een paardeindspel. Dat zag er niet zo appetijtelijk uit voor hem. Michiel Jansen had daarentegen een extra pion, eveneens in een paardeindspel, maar daar was nog niet veel over te zeggen. Lūtsen Dooper had een stelling waarin hij het snel verkeerd kon doen en dat zag er niet zo fijn uit. Daardoor zou een gelijkspel weleens een logische uitslag kunnen gaan worden.
Jeroen speelde zijn paardeindspel heel geslepen. Hij neutraliseerde alle dreigingen van zijn tegenstander en wilde zelfs nog op winst spelen. Maar die pogingen staakte hij toch maar na een paar zetten (2½-3½).
De partij van Michiel schatte ik helemaal verkeerd in. Hij verloor zijn extra pion, maar daardoor bleef wit wel met een a-pion zitten die niet meer te verdedigen was. Dat ding ophalen zou de zwarte koning wel erg ver van het strijdtoneel op de koningsvleugel lokken. Daardoor was ik ervan overtuigd dat hij zelfs zou verliezen. Maar zijn tegenstander maakte een enorme inschattingsfout en kon meteen opgeven. Best kans dat het daarvoor objectief toch nog gelijk stond. In elk geval weer een uitstekende vechtoverwinning van Michiel!
Vechten kon Lūtsen ook. Hij speelde nog lang verder met de rug tegen de muur, offerde een kwaliteit, maar leek toch vage kansen op remise te kunnen houden. Maar wit kon risicoloos op winst spelen, waardoor op het laatst toch de rek eruit ging en Lūtsen toch nog zijn koning moest omleggen. Prima gevochten, maar dit keer helaas zonder resultaat (3½-4½).
Een gelukkige overwinning dus. Helaas won koploper Schaakstad Apeldoorn 3 met grote cijfers van Doetinchem 1, waardoor de promotiekansen nog steeds niet al te groot zijn. Maar gewoon blijven winnen is het enige dat we kunnen doen.

Rudy Bloemhard
teamleider Voorst 1


pagina: 1 2 3 4 5