Het gastenboek bevat 31 berichten in 3 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2 3

geplaatst op 13-02-2024 09:18:27
Voorst 2  -  Zutphen 2  4-2

Weer eens een overwinning voor het 2e team. Ondanks dat we tegen 5 speelden, moesten we nog hard vechten voor de matchpunten. Dick won vrij vlot. Rolf verloor ( na eigen zeggen werd hij geveegd) Wim behaalde een mooie zege. Harry en Maarten moesten hard werken voor een remise

geplaatst op 06-02-2024 17:12:59
Het 1e SOS team heeft gisteren met 5,5  - 0.5 gewonnen van Vrimot 1 uit vriezenveen. We hebben nu het kampioenschap in eigen hand.
Lutsen moest als enige de punten delen. Guido, Jeroen N ,Jacques K, Michiel en ondergetekende behaalden keurige overwinningen.

geplaatst op 04-02-2024 20:17:45
WSG Winterswijk 2 - Voorst 1 : 3-5
Na een lange zaterdag heeft het KNSB team gisteren gewonnen van Winterswijk 2. We begonnen goed met een snelle zege van Jacques van Gelder, die zijn tegenstander al snel in de houdgreep had. Daarna duurde het lang en was er een mooie strijd op de borden te zien. Zoals gebruikelijk eindigden veel partijen vlak voor de tijdscontrole. Karl Denys kreeg een flinke aanval op zijn koning welke hij niet kon tegenhouden. Daarna speelden Lûtsen Dooper en John Sloots degelijke remises. Michiel Jansen bracht Voorst weer op voorsprong. Zijn tegenstander ging door de tijd, maar het eindspel was al gewonnen voor Michiel. Na de tijdscontrole had Richard van Tienhoven inmiddels een gewonnen stelling bereikt. 2-4 dus, tijd voor Jeroen Bosch om remise aan te bieden. Echter de gastheren knokten voor een 4-4 score. John de Boer stond de hele tijd iets minder en kon net geen remise houden. En de tegenstander van Jeroen Bosch ging in een slechtere stelling gewoon rommelen en daardoor raakte Jeroen toch uit zijn ritme. Jeroen kwam een kwaliteit achter, leek te gaan verliezen, maar dankzij een goede vrijpion kon hij uiteindelijk toch winnen. Door deze mooie overwinning staan we weer in de middenmoot. Na 6 van de 9 ronden is alles nog mogelijk. De nummer laatst kan in theorie zelfs nog gelijk komen met de huidige nummer 1. Kortom een spannende competitie waarin we zitten.  Groet, Michiel

geplaatst op 23-01-2024 11:26:01
25-03-2024 ½ finale beker

Michiel Jansen – Dick Hoekman
Esther Konijnenberg – Lutsen Dooper

geplaatst op 19-01-2024 08:37:22
ASV 7 - Voorst 2   4-2

Harry Schurink had een makkelijke overwinning gisteravond. De gebruinde Paul Westhoff speelde een remise-achtige partij, maar wist aan het langste eind te trekken. De teamleider voorop, maar van wat ik heb meegekregen, de anderen ook, moeten zich schamen om de gemiste kansen en slechte zetten. Pijnlijke en onnodige nederlaag.

geplaatst op 30-12-2023 10:40:40
Lutsen Dooper is winnaar geworden van het oliebollensnelschaaktoernooi.Vooraf was al duidelijk dat hij snode plannen had om ook eens een prijs te pakken. Hij kwam op de fiets vanuit Brummen.Met een score van 5,5 uit 6 wist hij de GEERT HOEKMAN bokaal te winnen.Dit alles werd tot in de laatste uurtjes gevierd met uiteraard oliebollen en bier :)

Beste clubleden allemaal een fijne jaarwisseling,en voorzichtig met vuurwerk!

geplaatst op 17-12-2023 09:09:13
Voorst 1 - Arnhemse Schaakacademie 2 : 3½ - 4½

Het KNSB-team heeft geen goed vervolg gegeven op de fraaie overwinning van de vorige ronde. Er werd gisteren onnodig verloren. Jeroen Bosch is weer op de weg terug en wist weer te winnen. Michiel won een pion, maar in een poging dit uit te buiten blunderde hij enorm en verloor. Die nederlaag bleek cruciaal. Richard van Tienhoven is momenteel onze beste clubspeler en dat liet hij gisteren ook weer zien. Knap hoe hij een ogenschijnlijk gelijke stelling toch weer naar zijn hand kon zetten. Op de achterste borden pakten Jacques van Gelder en Karl Denys remises tegen op papier mindere spelers. Daarna ging het mis. John de Boer koos ervoor om geen rokade te spelen, na zet 40 had zijn tegenstander tijd om dit af te straffen. John Sloots leek te gaan winnen, maar het eindspel was lastig omdat zijn tegenstander een gevaarlijke randpion had. Daardoor werd het remise. Toen moest Lûtsen remise maken in een slechte stelling. Lûtsen stond de hele partij al minder maar wist met rommelen nog een ingewikkelde stelling op het bord te brengen. Allerlei truckjes werden echter door zijn jeugdige tegenstander vakkundig ontweken, waardoor Lûtsen verloor. Door deze nederlaag zijn we onnodig weer in de degradatiezonde beland. We zullen dus weer flink aan de bak moeten de komende 4 speelronden.

Groet en voor die er maandag niet zijn alvast fijne kerstdagen! Michiel

geplaatst op 06-12-2023 10:11:34
3e ronde beker 2023/2024 11-12-2023

Rezit Uzun - Lutsen Dooper
Karl Denys - Michiel Jansen
Dick Hoekman - Karl van ’t Hazeveld
Henri Jansen - Esther Konijnenberg

geplaatst op 30-11-2023 09:53:31
Groenlo 1 - Voorst 2  3-3

Een gelijkspel, daar moesten we het mee doen gisteravond. Na 3 spannende rondes op rij, kun je zeggen dat we wel weer op onze plek zitten in deze poule. Maarten haalde een degelijke overwinning. Dick zelfs een spectaculaire-. Harry en Paul speelden remise. Groenlo maakte het gelijk op de bovenste borden. Willem en Rolf waren daarvan het slachtoffer.

geplaatst op 25-11-2023 20:23:08
Prachtige overwinning Voorst in Barneveld: 2-6

Ons KNSB team speelde vandaag tegen PSV DoDO/Barneveld 2. Vooraf was deze tegenstander koploper en met de opstelling hadden ze gemiddeld ook 100 rating punten meer dan ons. Maar eenmaal achter het schaakbord leek het wel andersom te zijn.Voorst speelde heel goed vandaag. Richard pakte het eerste punt binnen, ondanks een veel hogere rating van de tegenstander. Hij had goed gezien dat zijn loperpaar veel sterker was dan een toren en 2 pionnen bij de tegenstander. Even later zorgde Lûtsen voor de 0-2. Ik dacht dat hij wat minder stond, maar ineens had hij gewonnen. Jacques van Gelder wist met mooi aanvallend spel eindelijk weer eens te winnen, wat het team nog een extra boost gaf. Jeroen Bosch leek het nog lastig te krijgen, maar plots gaf zijn tegenstander een toren weg. Invaller Henri pakte een mooie remise en ikzelf had gezien de stand ook wat minder risico genomen en een halfje veilig gesteld. John de Boer speelde weer heel degelijk en pakte in het eindspel keurig de winst. Blijf over John Sloots, die ook een prima partij speelde, maar in het toreneindspel waren 2 pionnen minder net teveel van het goede. Een belangrijke overwinning van dit team mede gezien de andere uitslagen blijven de teams in onze poule allemaal dicht bij elkaar. Er is dus nog van alles mogelijk deze competitie.

Groet, Michiel

geplaatst op 07-11-2023 14:44:54
Voorst 1  - ENO 1     3-3
Voorst kwam al vrij vlot op een 2-0 voorsprong,de tegenstander had de wat mindere spelers op de borden 1 en 2 neer gezet,Henry en Michiel maakten er korte metten mee.Jacques aan bord 4 trof nu de sterkste tegenspeler,in de analyse bleek dat hij had kunnen winnen, maar helaas ging het mis.Guido aan bord 6 kwam prima te staan, maar vanaf dat moment ging hij steeds meer mindere zetten doen,en zijn tegenstander juist steeds betere. 2-2 dus.Jeroen Nikkels boekte de mooiste overwinning van de avond,in een redelijk gelijkopgaande strijd wist hij door gebruik van een open lijn de partij op fraaie wijze te winnen.Lutsen was als laatste bezig, en zat de hele avond niet echt lekker in de wedstrijd,echter remise leek wel haalbaar. Helaas lutsen verspeelde een pion in het eindspel,en zijn tegenstander speelde het vakkundig uit.

geplaatst op 05-11-2023 15:19:47
Voorst 1 - ASV 5: 5-3

Na 2 nederlagen heeft het KNSB-team in ronde 3 de eerste overwinning binnengehaald. Op papier waren de bezoekers uit Arnhem een te nemen horde, maar in de vorige ronde hadden zij al laten zien ook een goed team te hebben. Het werd dan ook een spannende strijd waarin we op achterstand kwamen door een nederlaag van Karl Denys. Jeroen Bosch pakte daarna zijn eerste overwinning dit seizoen, mooi aanvalsspel tegen ons oud lid en oud Voorsternaar Ronnie Eggink. Even later kwamen we op voorsprong door een goede overwinning van John Sloots, die daarmee liet zien ook op bord 1 goed uit de voeten te kunnen. Lûtsen Dooper breidde de voorsprong uit met een prima overwinning. 3-1 voor, maar evenals in de vorige wedstrijden ging de voorsprong weer verloren. John de Boer gaf een toren weg in gewonnen stelling. Ook Jacques van Gelder verloor in een ingewikkelde stelling met een dame tegen 3 lichte stukken. En dus stond het 3-3. Richard van Tienhoven had het niet gemakkelijk, zag dat ik wat beter stond en bood dus remise aan. Zijn tegenstander ging echter door. Ikzelf wist een beter eindspel goed uit te spelen en pakte daardoor het 4e punt. Richard had inmiddels ook orde op zaken gesteld en zorgde voor een mooie zege voor Voorst. 5-3 zege, waardoor we afscheid hebben genomen van de laatste plaats.


pagina: 1 2 3