Het gastenboek bevat 11 berichten in 1 pagina. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1

geplaatst op 08-10-2021 02:11:53
Voorst 1 debuteert met gelijk spel tegen Koningswaal Beuningen in Hoofdklasse SOS: 4-4.
Guido won als eerste, zijn tegenstander speelde zeer snel, maar maakte ook een foutje en verloor een stuk door een penning.
Invaller John Eekhuis maakte geen fouten en speelde een gelijkwaardige remise, prima gespeeld!
Jeroen Bosch kwam tegen een 2300-speler naar eigen zeggen goed uit de opening, maar na een misrekening moest hij de koning omleggen.
Ook Michiel had een sterke tegenstander, miste een remise en verloor een toreneindspel met een pion minder.
Lūtsen, Henri en Jacques kwamen niet verder dan remise, het waren wel plusremises, dus moest het komen van Karl Denys
Na een scherpe opening kwam er een moeilijk loper-paard eindspel op het bord, die Karl fraai in winst omzette!
Er had dus misschien wel meer ingezeten, maar al met al werd de terugtocht toch tevreden aanvaard. Hopelijk is iedereen veilig thuisgekomen, want het was tegen middernacht erg mistig.

geplaatst op 05-10-2021 09:51:55
Voorst 2 heeft gisteravond flink gescoord tegen Twello 2.
5,5 - 0,5. John de Boer stond goed, maar kwam niet verder dan remise. Zeges waren er voor Rolf, Lammert, Dick, Maarten en Harry Schurink. Een uitermate goede start

geplaatst op 18-09-2021 22:43:37
Helaas is het 1e team in de KNSB competitie begonnen met een nederlaag. In Winterswijk werd nipt verloren van Winterswijk 2. Voorst begon goed aan de wedstrijd en iedereen kwam goed uit de opening. Jacques Kuiper kon, deels door tijdgebrek, zijn kleine voordeel niet omzetten in winst, remise. Jeroen Bosch speelde op bord 1 met wit uitstekend en liet zijn tegenstander kansloos. Jacques van Gelder verloor helaas, heb niet kunnen zien wat er misging. John Sloots speelde met zwart uitstekend en zette Voorst weer op voorsprong, niet veel later speelde Lūtsen Dooper remise. Jaap Staal speelde ook remise. Helaas was het niet voldoende. Michiel Jansen moest een kwaliteit geven om een winnende aanval te voorkomen, er leken nog remisekansen te zijn, maar de tegenstander gaf slim de kwaliteit terug om zo in een gewonnen toreneindspel Michiel te verslaan. Ook Richard van Tienhoven stond inmiddels materiaal achter, zijn witte pion op a6 leek nog goede compensatie te geven, maar deze werd vakkundig door de tegenstander uitgeschakeld. Waardoor we met een 4½ - 3½ weer huiswaarts moesten. Enigszins teleurgesteld omdat er meer had ingezeten, aan de andere kant wel blij dat we na anderhalf jaar eindelijk weer een KNSB wedstrijd konden schaken. Volgende ronde zijn we vrij, dus we spelen pas weer op 6 november. Dan komt Zwolle Zuid Schaakt naar de Voorhof toe.

henri geplaatst op 28-08-2021 10:11:10
Beste schaakvrienden,
Er lig een concept indeling klaar voor de SOS comp,zie de site SOS comp. Door de weinige aanmeldingen zijn onze beide teams een klasse hoger ingedeeld.

Tot Maandag op de jaarvergadering

geplaatst op 06-06-2021 17:49:31
Al enige weken schaken we voor de jeugd in het park van 18.30 tot 19.30 uur, elke maandagavond. Ook onze seniorenleden zijn welkom, nu het mooie zomerweer is aangebroken gaan we ook wat langer door voor de wat oudere jeugd, tot uiterlijk 21.00 uur.

Kom gerust eens langs, groet Michiel Jansen

geplaatst op 07-05-2021 21:39:56
Via deze weg de groeten aan Richard van Tienhoven.

henri geplaatst op 20-03-2021 11:09:15
Een triest bericht, Harrie Kuizenga is overleden.Harrie speelde tussen 2005 en 2014 elk jaar mee met het OVK.Hij is ook nog 2 jaar lid geweest van onze club. Hij was al geruime tijd ziek.
R.I.P.

geplaatst op 18-01-2021 23:17:31
Vanavond weer meegespeeld met ons online VSC rapidschaak. Hoewel ik zelf niet zo'n rapid enthousiasteling ben (of was?), begin ik het steeds leuker te vinden. Vanavond waren er weer twee nieuwe spelers. Het is fijn dat we op deze manier toch kunnen blijven schaken en ook dat we met elkaar contact kunnen houden in de chat. Met dank aan Rudy die dit alles mogelijk maakt. Aan een ieder die de online drempel nog niet over is wil ik hierbij een warme oproep doen om het (nog) eens te proberen. Dan wordt het waarschijnlijk nog gezelliger. Je zal met luid gejuich worden begroet.

geplaatst op 11-01-2021 12:02:34
Ik ben het met de kritiek van Rudy eens. Ik won mijn laatste partij tegen een hooggerate speler, maar die telde niet.
Maar verder: enige malen weigerde mijn computer een volkomen legale zet uit te voeren. Voor mijn score maakte dat niet uit: in de ene partij stond ik toch verloren en in de andere hield ik voldoende tijd over, toen de computer het eindelijk wel deed.
Onze manier van spelen vind ik heel wat prettiger.

henri geplaatst op 24-12-2020 16:31:44
Beste leden aankomende Maandag 28-12 spelen we een online snelschaaktoernooi,de oliebol daar moet je zelf voor zorgen :-P    Rudy heeft al netjes uitgelegd hoe je online mee kunt doen.Mooi omdat tijdens de kerstdagen is uit te proberen.   Ik wens een ieder fijne kerstdagen en tot Maandag!

geplaatst op 25-11-2020 23:46:21
Afgelopen maandag was het tweede online Rapidtoernooi voor onze leden. Speelden er de eerste keer nog zeven spelers mee, eergisteren was dat opgelopen naar twaalf deelnemers. Dat gaat dus de goede kant op.
Helaas had Paul problemen en kreeg hij geen schaakbord in beeld, waarna hij zich terugtrok. Ik dacht dat Lichess heel robuust werkt, maar kennelijk gaat niet altijd alles goed. Hopelijk gaat het volgende week maandag beter.
Jaap Staal speelde voor het eerst mee en leek op de eerste plaats af te stevenen. Maar door een remise in de laatste ronde tegen Henri, kon Michiel hem toch nog voorbij gaan. Jaap werd tweede en Henri pakte de derde plaats.

Ik wil er nogmaals op wijzen dat alle leden met deze online toernooien kunnen meespelen. Je hoeft zelfs helemaal niet heel handig te zijn met computers.  Als je graag wilt meespelen, maar het lastig vindt om alles zelf in te stellen, kan ik dat grotendeels voor je regelen. Het werkt allemaal heel gebruikersvriendelijk en is ook helemaal gratis. Tijdens een toernooi heb je links een chatruimte in beeld. Daarin kan iedereen iets intypen. Dat geeft het pas echt een clubavond gevoel.

Ik heb inmiddels een handleiding geschreven waarin alles hopelijk duidelijk wordt uitgelegd.

Stuur me maar een e-mailtje als je ook wilt meespelen. Je zult zien dat het een hele leuke vervanging is voor een clubavond in de voetbalkantine. En je kunt ondertussen zelfs nog TV kijken ook. Degenen die nu meespelen, vormen een goede afspiegeling van de diverse speelsterkten op onze club. Dus je speelt altijd wel een paar partijen tegen een gelijkwaardige tegenstander.

Hopelijk tot binnenkort op internet!


pagina: 1