Rondeverslag 4 OVK, 23 maart 2015

Allereerst even wat algemene informatie over het toernooi. Onze toernooi administrateur (Lutsen Dooper) heeft alle uitslagen t/m ronde 4 opgestuurd naar de ratingcommissie. Dus als het goed is, dan is dit op de ratinglijst van 1 mei keurig verwerkt. In de A poule heeft Dick van der Klis zich moeten terugtrekken vanwege gezondheidsproblemen. Ik wil Dick dan ook namens alle deelnemers veel sterkte toe wensen de komende tijd.

In de A-poule werd op het scherpst van de snede gespeeld, om 11 uur was er nog geen wedstrijd afgelopen. Jeroen Bosch moest daar zijn eerste halfje af staan, tegen Fokke Jonkman werd het remise. Martijn Boele wist vrij eenvoudig te winnen van Michiel Jansen en komt naast Jeroen aan kop te staan. Kortom er is nog volop spanning wie uiteindelijk de Jacques van Gelder-cup mee naar huis mag nemen.

Piet Ypma is de trotse koploper in de B-poule, met een 100% score. De voor Pallas spelende Piet en ook nog wereldberoemd in Lettele, bood remise aan tegen Gerald Visch. Gerald weigerde en Piet ging er mee lopen. De achtervolgers staan allen op een vol punt achterstand waarbij huisschaker Edwin de Jong ook bij zit. Hij wist achternaamgenoot Tjeerd mooi van het bord te zetten. In de onderste regionen wist Maarten Jansen in een boeiende strijd Gerard Hazelaar te verslaan maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn. De winstkansen vlogen over en weer in deze partij.

Dan de C-poule, daar was er de topper tussen Hans Knotnerus (pallas) en Edward Kuster (asv). In een gelijk opgaande strijd had Hans een iets betere pionnenstructuur. Toen beide spelers in het eindspel terecht kwamen gaf dit dan ook de doorslag. Hans maakte het keurig af. Hans is hier dus de koploper. In de achtervolging o.a. Paul Westhoff, hij wist Dick Hoekman te kloppen. Deze huisschaker is zeker niet te onderschatten. Een ander huisschaker Raymond Messink wist Esther Konijnenberg te kloppen en speelt keurig in de middenmoot mee. Best knap voor een speler die voor het eerst aan een schaaktoernooi mee doet.

Welnu beste deelnemers de volgende ronde is op 11 mei.

Henri Jansen

Hier de foto's van begin van de avond