Rondeverslag 2 OVK, 26 januari 2015

Met een frisse start en een heerlijk theebiscuit begonnen we aan de tweede ronde. In de C-poule steeg de temperatuur al snel naar grote hoogte. Na anderhalf uur spelen waren al vijf wedstrijden geëindigd, terwijl in de A-poule de spelers net door de opening waren. De B-poule hield zich zoals altijd keurig in het midden.

In de C-poule zijn er vier spelers met 2 punten, te weten Edward Kuster (ASV), Frits van der Kuip(Pallas), Hans Knotnerus (Pallas) en huisschaker Paul Westhoff. Edward heeft snode plannen en wil zijn rating graag op een hoger niveau brengen, Frits is een ervaren OVK speler en heeft wel eens een slechtere start gehad. Afijn, er valt nog niet veel over te zeggen en er is zeker geen duidelijke kanshebber te noemen.

In de B-poule was het de lokale favoriet Harry Schurink die als eerste een vol punt kon bijschrijven. Ko Kooman werd genadeloos van het bord gemept. Ook routinier Piet Ypma staat nog op 100 %, huisschaker Edwin de Jong was kansloos tegen Piet. Een klein drama voor Joop Siderius, in een goede stelling overzag hij mat in een! Gerard Hazelaar profiteerde dankbaar en pakte dus een vol punt.

Tenslotte de A-poule, hier werd volop gestreden met mooie partijen (zie Kloppers- Jonkman). Titelverdediger Jeroen Bosch won van Tom Molewijk en heeft nog geen puntjes gemorst. Alleen Michiel Jansen staat nog op gelijke voet met Jeroen. Hij klopte met secuur spel Eric Goedhart. De volgende ronde speelt Jeroen tegen Michiel, dat kan haast niet anders. Ook hier is het moeilijk te zeggen wie de echte favoriet is. Dat het spannend wordt lijkt me wel duidelijk.

Beste schaakvrienden, ronde 3 is op 23 februari.

Henri Jansen