OVK 2015 verslag ronde 1

Met 54 deelnemers zijn we voor de 27e keer aan het Open Voorster Schaakkampioenschap begonnen. Wat meteen opvalt is, dat we maar liefst negen deelnemers hebben die voor het eerst mee doen. Om een toernooi goed draaiende te houden is dat een goede zaak. Ook doet er weer een aantal huisschakers mee, die nog nooit in clubverband hebben gespeeld.

De A-poule is met 16 deelnemers het minst gevuld, maar met zes oud-winnaars die deelnemen is het zeker sterk bezet. Van de zogenaamde grote jongens morste Martijn Boele een halfje tegen Chris Rindertsma en Rudy Bloemhard verloor van Tom Molewijk. Lûtsen Dooper (de man van alle uitnodigingen) verloor ook enigszins verrassend van Eric Goedhart.

De B-poule is met 22 spelers traditiegetrouw de poule met de meeste deelnemers. Een uitgesproken favoriet is er in mijn ogen niet. Misschien gaat Edwin de Jong wel voor een verrassing zorgen, deze huisschaker wist met verzorgd spel Joop Siderius te kloppen. Ook nieuwkomer Sjef van der List is niet te onderschatten, hij klopte Rolf van Achtmaal. Verder ook veel spelers van Pallas in deze groep. Ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat in deze B-poule.

In de C-poule lijkt John Eekhuis (de man van de naamkaartjes) de favoriet, hij wist Henk van Zandwijk (alle keren nog deelgenomen) te kloppen. Daan Noordhuizen lijkt ook een kanshebber, maar hij kwam niet verder dan remise tegen Esther Konijnenberg. Verder lijkt huisschaker Paul Westhoff, met een overwinning tegen Els Jansen, zich ook bezig te gaan houden met de bovenste plaatsen.

Beste schaakvrienden, ronde 2 is op 26 januari.

Henri Jansen