Eindverslag Jeugdcompetitie 2008-2009

Na 16 speelronden is Jari onberispelijk kampioen geworden met een 100 % score, van harte gefeliciteerd! Hij was vooraf dan wel favoriet, maar je moet het toch altijd maar weer waarmaken, en dat is hem prima gelukt.
Het was dit jaar spannender wie de B-poule zou gaan winnen. Heel lang leek dat Mirko te gaan worden, totdat Tom in ronde 12 op exact gelijke hoogte kwam. In ronde 14 ging Tom Mirko zelfs voorbij en leek dus vlak voor de eindstreep de beste papieren te hebben.
Ronde 15 was voor beide heren erop of eronder. In een onderling duel zou zeer waarschijnlijk de beslissing vallen. Mirko moest winnen, waar Tom genoeg zou hebben aan remise. In een spannende partij wist Mirko Tom te verslaan en zo pakte Mirko op het allerlaatst toch nog de prijs voor de B-poule.
Marcel eindigde in de strijd op de 2e plaats, the best of the rest dit seizoen, volgend jaar de grote favoriet voor de titel?
Noud werd keurig derde, als hij nog meer rust in zijn spel kan krijgen kon hij voor volgend seizoen wel eens een gevaarlijke outsider voor de titel worden.
Op de vierde plaats vinden we Mirko, de hoogst geklasseerde ´jonge´ speler, en dus winnaar van de B-poule.
Op plek vijf staat Tom, hij vist net achter het net, 2 punten geëindigd achter Mirko. Maar Tom komt eraan. Hij schaakt steeds beter en laat zich niet gek maken achter het bord. Als hij deze lijn doorzet kan hij volgend seizoen nog wel eens voor een verassing her en der zorgen.
Dan Rik Jan, een degelijke middenmoter dit seizoen met 7 uit 12. Boekte geen verrassende overwinningen, maar leed ook geen onverwachte nederlagen, een stabiele factor noemen we dat, goed gedaan.
Werner is als zevende geëindigd. Eigenlijk het tegenovergestelde van Rik Jan. Zo verliest hij onverwacht van Max in ronde 15. Maar in ronde 16 veegt hij Marcel ineens van het bord….tja, het kan vriezen, het kan dooien….
Joritha is als achtste geëindigd. Een beetje hetzelfde verhaal als bij Werner. Joritha in vorm kan maar zo van Tom of Noud winnen (is dit seizoen ook gebeurd!) Maar de vorm het hele seizoen vasthouden, dat blijkt dan toch wel weer lastig.
Dan de twee jongsten, Max en Jurgen. Voor hen was het belangrijkste dit seizoen om ervaring op te doen. En dat hebben ze zeker gedaan. Als je dan ziet dat ze ook nog wat punten bij elkaar hebben geschaakt kun je vaststellen dat ze het goed hebben gedaan. Even ter herinnering: Max heeft deze competitie zowel Joritha als Werner een keer van het bord gekletst, in ronde 10 maakte Jurgen korte metten met Tom……

Kortom, het was een mooie en sportieve competitie dit seizoen. Ik kijk ook zeer zeker al uit naar volgend seizoen. Jari zal dan niet meer meedoen, die gaat het de senioren lastig maken. Wel komen er twee nieuwe jonge spelers bij, namelijk Sam en Nienke, die zijn inmiddels helemaal klaar voor de strijd.
Het belooft een mooie competitie te gaan worden.