Schakers Voorst 2 halen eerste overwinning binnen

VOORST. – In de 4e ronde van de OSBO-competitie moesten de schakers van Voorst 2 tegen het eerst team van Uchgelen. Vooraf stonden beide teams onderaan in deze 2e klasse na 3 nederlagen. Een heus degradatieduel dus. Doordat de tegenstander maar met 7 spelers kwamen, kreeg Henri Jansen de overwinning in de schoot geworpen. Daarna liep Voorst 2 uit door goede overwinningen van Harry Schurink en Guido van Heuvelen. Christiaan Makkink speelde verdienstelijk remise. Uchgelen kwam echter terug door nederlagen van Fred Corpeleijn en Remco de Boer. Gelukkig bracht Lūtsen Dooper de overwinning voor Voorst binnen. Sven Pronk gaf in de tijdnoodfase een remisestelling uit handen, maar de overwinning met 4,5 - 3,5 was binnen. Door deze overwinning heeft het vorig jaar gepromoveerde Voorst 2 nog steeds kans op klassebehoud.

Inmiddels is voor het Open Voorster Schaakkampioenschap de 2e ronde gespeeld. In de A-poule zijn nog 2 spelers die met 2 uit 2 aan de leiding gaan. Rudy Bloemhard uit Apeldoorn boekte een degelijke overwinning op Marcel Kraaijkamp en ook Koen Lambrechts uit Deventer heeft 2 overwinningen. Tegen Michiel Jansen leek hij niet verder te komen dan remise, maar in tijdnood buitte hij een klein foutje van Michiel uit. Overigens kan de winnaar van de partij Fokke Jonkman - Wilco de Bruin zich ook bij dit tweetal voegen.
In de B-poule maken de favorieten hun rol waar. In de 2e ronde wisten de Voorsternaren Sven Pronk en Henri Jansen hun partij te winnen en ook Hans Roeloffs uit Deventer pakte de overwinning. Deze 3 schakers gaan dan ook aan de leiding met 2 overwinningen na 2 speelronden. De volgende speelronde is op maandag 25 februari. Uiteraard in de kantine van de voetbalvereniging Voorst.