Rudy Bloemhard aan de leiding in strijd om van Geldercup

VOORST. – Vorige week is de 3e ronde geschaakt in het Open Voorster Schaakkampioenschap. Daarmee is het toernooi op dit moment halverwege en is inmiddels duidelijk geworden welke schakers de komende 3 ronden gaan spelen om de titel.

De schakers in de A-poule, die spelen om de Jacques van Geldercup gingen de strijd weer volop aan. Na 2 speelronden waren er vier koplopers die natuurlijk tegen elkaar moesten. Rudy Bloemhard speelde tegen Jacques Kuiper en hij won in de opening een pion. Gedurende de rest van de partij wist Rudy dit voordeel te behouden en won hij de partij. Jeroen Bosch en Michiel Jansen speelden ook een spannende partij. Na een gelijke opening kwam Jeroen in het middenspel beter te staan. Zijn voortzetting was echter niet de juiste en daarna leek Michiel de beste papieren te hebben. In het eindspel kon Michiel ook niet de beste voorzetting vinden waardoor remise het eindresultaat was. Na 3 ronden gaat Rudy dus alleen aan de leiding met 3 punten gevolgd door Jeroen Bosch en Michiel Jansen met 2,5 punt. Ook Jacques Kuiper, Marcel Kraaijkamp, Joop van Delft en Fokke Jonkman doen met 2 uit 3 nog mee voor de overwinning.

In de B-poule deed Remco de Boer uit Voorst uitstekende zaken. In een mum van tijd wist hij te winnen van Gerard Hazelaar uit Deventer. Daardoor is Remco de enige schaker met 3 uit 3 in deze poule. Kort daarachter staan Joop Hendriksen en jeugdspeler Sven Pronk, die remise tegen elkaar speelden. Opvallend is ook het goede presteren van onze schaakdames Els Jansen en Hannie Kempink. Beiden hebben na 3 speelronden nog geen enkele partij verloren. Ook in deze poule is dus nog van alles mogelijk.

De volgende speelronde is maandagavond 26 maart. Uiteraard in de voetbalkantine van de voetbalvereniging Voorst, op sportpark "de Forst". Voor de gedetailleerde uitslagen: klik op A-poule of B-poule.