4e Ronde Open Voorster Kampioenschap schaken

VOORST.- Op maandag 18 maart werd er de 4e ronde gespeeld van het Open Voorster Kampioenschap, het schaaktoernooi dat jaarlijks georganiseerd word door de Voorster Schaakclub. Tot de derde ronde waren er genoeg schakers die nog kans maakten op de Jaques van Gelder Cup. In de vierde ronde, van de in totaal zes te spelen ronden, konden er dus belangrijke punten gescoord worden, zowel in de A- als B-poule.

A-Poule
De vierde ronde begon men met twee schakers minder dan in de voorgaande ronden. Door een gebroken heup was Willem Duvekot noodgedwongen zich terug te trekken. Ook Wilco de Bruin heeft zich terug getrokken vanwege te drukke werkzaamheden in het dagelijks leven. Maar ondanks deze kleine tegenvaller bleef de spanning aan de top aanwezig. Leider in de A-poule Jeroen Nikkels moest spelen tegen 2-voudig kampioen Fokke Jonkman. Helaas voor Jeroen was Fokke te sterk waardoor Fokke de eerste plaats overnam samen met Jeroen Bosch. Jeroen wist te winnen van Henk Bergsma die op dat moment tweede stond in het klassement. Er vond zich dus een aardige machtswisseling plaats in bovenste regionen van A-poule. Jeroen zakte van de eerste naar de derde plaats en Henk zakte van de tweede naar de vierde plaats. Deze vierde plaats moet hij overigens delen met Rudy Bloemhard en Ruud Winkel. Er zijn nog een paar schakers die op deze plaats kunnen komen, er moeten namelijk ten tijde van dit schrijven nog enkele partijen gespeeld worden. Maar Fokke Jonkman is wederom een grote favoriet voor de titel. Hij wist dit toernooi zowel in 1996 als in 2000 te winnen het zal dus een mooie prestatie zijn als Fokke dit jaar wederom wint.

B-poule
In de B-Poule is er na de vierde ronde nog een speler die ongeslagen is gebleven. Wouter Hendriks wist voor de vierde maal te winnen in het toernooi, dit maal was het John Eekhuis die het onderspit moest delven. Hierdoor staat Wouter alleen bovenaan het klassement, gevolgd door Lutsen Dooper die hem volgt op een half puntje. Daar weer een half puntje achter strijden een vijftal schakers om de voorlopige derde plaats. Harry Schurink, Karl van 't Hazeveld, Christiaan Makkink, Henk van Zandwijk en Tim Haverkamp hebben nog alle kansen om promotie te behalen voor de A-poule. In de B-poule blijft het dus ongemeen spannend boven aan de ranglijst.

Voor alle uitslagen van dit toernooi kunt u hier terecht.