Het gastenboek bevat 81 berichten in 7 paginas. Plaats een nieuw bericht

pagina: 1 2 3 4 5 6 7

geplaatst op 19-11-2017 12:07:54
Tom Molewijk wint Rapid toernooi in Mook :-P   :-P
In de B - Groep rating tot 1700 wist hij met een score van 6 uit 7 beslag te leggen op de 1e plaats.
Henri speelde ook weer eens een rapid toernooi en wist na een matige start enigzins te herstellen en scoorde 5 uit 7.

TOM GEFELICITEERD!!!!!!

geplaatst op 16-11-2017 20:36:19
Hallo Voorster vrienden. De Twellose Schaakclub organiseert op zondag 26 november het Peter Verburgtoernooi. Jullie zijn weer van harte welkom. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.twelloseschaakclub.nl

geplaatst op 14-11-2017 18:20:01
Gisteren is het 4 tallen team van de SBO afgereisd naar Haaksbergen. Met 3 dames en 1 man gingen we de strijd aan. Esther was al vrij vroeg klaar en had een mooie combinatie op het bord gezet. De tegenstander kon niet anders dan de koning omleggen. De enige man in ons team ( Gerrit Witteveen) speelde echt een super wedstrijd op bord 1. Helaas door 1 klein foutje verloor hij de partij maar hij kan met gepaste trots terug kijken op zijn mooie partij. Toen waren Hannie en Wilma nog bezig. Wilma heeft vanaf het middenspel een kwaliteit voor gestaan. Zo wist zij ook de partij naar haar toe te trekken met een hele mooie aftrekschaak. Hannie stond ook vrij vroeg gewonnen maar had moeite met het afmaken van de partij. Met een vrijpion en 2 torens tegen 1 toren kon het bijna niet meer misgaan, ze maakte het keurig af en ook zei won zo haar partij.

Met 3-1 terug rijden naar huis is best een fijn gevoel.

geplaatst op 11-11-2017 16:03:01
Leuk verslag van Voorst 3 -  Zsg 4  op de site van ZSG (zwolle)

geplaatst op 07-11-2017 21:14:09
Toen we gisteravond de opstellingen uitwisselden bleek dat VDS bord 1 en 2 niet bezet hadden 2-0 voor dus. Jeroen en Sjoerd bleken er niet zo mee te zitten en speelden intern tegen elkaar. Hadden ze ook nog nooit gedaan!
Het was Guido die voor de 3-0 zorgde hij won een stuk voor 2 pionnen,maar het leek makkelijker dan dat het was.Fred kwam met de witte stukken niet verder dan remise,daarna was het even schrikken want Jacques van G maakt een foutje en verloor daarna vrij simpel. Henri speelde een moeizame pot en lag de hele avond in de touwen,maar hij ging niet knock-out,en sleept er een remise uit. Tom speelde solide naar winst deze avond en het pleit was beslecht. De andere Jacques stond ook de hele avond goed,maar vergiste zich ook gruwlijk. Het was deze avond niet de avond van beide Jacques"s. Maar de overwinning kwam niet in gevaar. De volgende ronde nieuwe kansen tegen de titel kandidaat de De zeven pionnen uit Epe.

geplaatst op 07-11-2017 00:58:41
voorst 2 wint met 5-3 van VDS 2.
Later meer,

Rudy Bloemhard geplaatst op 04-11-2017 21:07:07
UVS 2 - Voorst 1: 3½-4½

Het eerste team heeft verrassend gewonnen van koploper en op papier sterkste team UVS 2 uit Nijmegen. We wonnen aan de eerste vijf borden met 4½-½ dankzij overwinningen van John Sloots, Rudy Bloemhard, Michiel Jansen en Richard van Tienhoven en een remise van Jeroen Bosch. Helaas verloren Marcel Kraaijkamp, Lūtsen Dooper en Paul Tulfer hun partij.
We zijn nu opgeklommen naar de gedeelde tweede plaats in de Promotieklasse.

geplaatst op 31-10-2017 18:25:21
Geplaatst voor de finale rapid comp.
Jeroen Bosch
John Sloots
Richard van Tienhoven
Michiel Jansen.

De overige spelers zullen ook vierkampen spelen om de spreekwoordelijke eer!

geplaatst op 17-10-2017 11:53:08
Gisteren heeft het SBO Team 2-2 gespeeld tegen het altijd zo gezellige Rijssen. Esther had een hele mooie aanval en won al vrij snel haar partij. Henk van Heuvelen heeft heel erg mooi en goed gespeeld maar moest helaas zijn meerdere herkennen in zijn tegenstander. Gerrit Witteveen stond 2 pionnen achter maar had daarvoor terug wel heel veel spel. Hij kon de toren winnen en zo ook zijn partij. Toen was alleen onze bord 1 speelster Wilma nog bezig. Ondanks dat ze heel goed heeft gespeeld moest ook zij de koning omleggen. Kortom een nette 2-2.   :)

Rudy Bloemhard geplaatst op 16-10-2017 14:18:48
Op de website van UVS:
staat een gedetailleerd verslag over de wedstrijd Voorst 1 - UVS 3.
Leuk om te lezen en dan zie je dat het net zo goed 6-2 als 4-4 had kunnen eindigen.

geplaatst op 14-10-2017 13:42:14
Sjoerd kwam als laatste binnen ,en was als eerste klaar . Met zwart aan bord 2 kon hij niet veel anders dat keepen.Hij deed dat keurig,aldus remise,zo ook bij Tom aan bord 6, ook remise.Henri aan bord 3 offerde een stuk en daardoor een mat in 5,mijn tegenstander,maar ook buurman Sjoerd zagen hem niet aankomen en dachten dat ik op de koffie zou komen,maar het was echt helemaal waterdicht,chapeau voor Henri.Jacques van Gelder breidde de voorsprong nog verder uit,met mooi combinatie spel.Toen Jeroen Nikkels in een gewonnen eindspel terecht kwam ,kon Jacques Kuiper het remise aanbod van zijn tegenstander mooi aannemen,en daarmee de matchpunten veilig stellen.Invaller Daan kwam in tijdnood en toen ging het mis, de andere invaller Paul Westhoff maakte de overwinning nog wat forser door zeer geroutineerd en zonder twijfel de partij naar zich toe te trekken. Kortom een mooi begin voor het 2e team. Op de site van de OSBO kunt u de resultaten zien en onderlinge ratings. Als u gaat naar osbo competitie klasse 2 C.

geplaatst op 13-10-2017 00:36:51
Klinkende Start Voorst 2

Met 5,5 -2,5 werd Rokade 2 aan de kant gezet.

Overwinningen voor Jeroen Henri,Jacques van G,en Paul W.
remise voor Jacques K,Sjoerd en Tom.
Daan moest helaas kapituleren.

Later vast meer.

pagina: 1 2 3 4 5 6 7